Rusija bo lačnim Venezuelcem pomagala z vojsko, ZDA pa bodo raje nakazale 400 milijonov ameriških dolarjev!

Datum:

Medtem, ko Rusija sestradanim Venezuelcem pošilja pomoč v obliki vojske, so se ZDA odločile, da jim raje pomagajo z nakazilom v znesku 400 milijonov ameriških dolarjev humanitarne pomoči. Takšen korak je predlagala skupina senatorjev tako republikanske in demokratske stranke, ob tem pa je ta drugim državam predlagala, da naj uvedejo sankcije zoper socialistično diktaturo v državi. 

                   

V sredo je 15 senatorjev predlagalo sprejetje Zakona o nujni pomoči, demokratični ureditvi in razvoj v Venezueli nujnih primerih, pomoč demokraciji in razvoj (Venezuelan Emergency Relief, Democracy Assistance and Development (VERDAD) Act), ki predvideva dodelitev 200 milijonov ameriških dolarjev za Venezuelce v državi, 200 milijonov ameriških dolarjev pa bo dodeljenih državam, ki bodo sprejele begunce iz Venezuele, ki so država zapustili zaradi posledic pogubne gospodarske in humanitarne krize v državi.

Foto: epa

Cilj zakonodaje je zagotoviti humanitarno pomoč Venezuelcem in venezuelskim beguncem, prispevati k iskanju ustavne in demokratične rešitve v venezuelski politični krizi z namenom gospodarske obnove Venezuele. Nasloviti želijo problem korupcije, trgovanje z drogami, pranje denarja itd. S tem želijo podpreti tudi opozicijskega voditelja Juana Guaidója, ki so ga tako ZDA kot tudi zahodne demokracije prepoznale za venezuelskega predsednika.

Foto: epa

“Ta zakonodaja bo ponudila potrebno humanitarno pomoč in podporo demokraciji, ki je na dolgi poti do demokracije,” je dejal republikanski senator Marco Rubio, demokratski senator Bob Menendez pa je po poročanju Breitbarta poudaril, da predlog predstavlja skupno prizadevanje republikancev in demokratov za pomoč Venezuelcem, ki si prizadevajo za obnovo demokracije in blaginje zaradi uničujočih posledic terorja režima Nicolása Madura.

H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...