Nove razsežnosti! Šarčevo “prijateljico” Natašo H. na Sovi zaposlili, ne da bi jo sploh varnostno preverili!

Datum:

Zaposlitev N. H., “prijateljice” premierja Šarca, na Sovi že dalj čas buri duhove. Kljub vsemu izmikanju, prelaganju odgovornosti in raznim obtožbam pa zadeva dobiva nove razsežnosti. Ne gre več zgolj zato, da je Šarec znanki Nataši H. priskrbel službo v Slovenski varnostno-obveščevalni agenciji, temveč da se je Sova po vsem sodeč začela pretvarjati v Udbo, N.H. pa pri zaposlitvi niso niti ustrezno varnostno preverili.

                   

Koliko težav lahko povzroči “prijateljica” tako doma kot na delu, zadnje čase spoznava ravno premier Marjan Šarec, ki je z vsakim dnem opazno bolj siv.

Zaposlitev na Sovi, ki naj bi jo N. H. zagotovil Šarec, se je izkazala za Pandorino skrinjico, iz katere počasi prihajajo na dan vse nepravilnosti, skrivnosti in umazano perilo.

Upor znotraj Sove
Glede sporne zaposlitve N. H. na Sovi na delovnem mestu, ki naj bi ga ustvarili samo zanjo, pa po trditvah Požareporta novopečene Sovine agentke sploh niso ustrezno varnostno preverili.

Foto: STA

S tem naj bi se te dni ubadal ravno direktor Sove Rajko Kozmelj, ki naj bi po trditvah Požarjevih virov zdaj za nazaj skušal prirediti vso potrebno dokumentacijo, a mu težave povzročajo podrejeni, ki pri vsem tem niso pripravljeni sodelovati, saj se zavedajo, da bi posledice na koncu morali nositi sami.

Vsi se namreč dobro spomnijo primera zdaj nekdanjega generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja, ki je pritiskal na nadzornico Uradnega lista Irena Prijović z namenom imenovanja Igorja Šoltesa na mesto direktorja Uradnega lista. Ko je prišla zadeva v javnost, je Kralj ostal sam, Šarec pa se je od njega ogradil.

Vezi s podzemljem?
Sovini uslužbenci se zavedajo, da bi enako kratek konec povlekli tudi sami, če bi pomagali Kozmelju pri prikrivanju nepravilnosti.

Župan Škofljice Ivan Jordan (Foto: STA)

A zgodba se tu ne konča. Če sta bila pred leti župan Škofljice Ivan Jordan in Šarec dobra prijatelja ter je Jordan zaposlil N. H. na Šarčevo prošnjo, je to prijateljstvo umrlo, ko je Jordan N. H. posodil deset tisoč evrov, nazaj pa dobil samo del posojila in kup izsiljevalskih groženj s strani podzemlja, s katerim naj bi bila povezana N. H.

Šarec in Jordan naj bi se zaradi sporne zaposlitve N. H. na Sovi sprla že v začetku septembra na sejmu suhe robe v Ribnici. Afera je v javnost prišla šele konec septembra, takrat pa je Šarec trdil, da N. H. že dolgo ni srečal.

Letel bi tudi Medved
Svoje morajo zdaj opraviti na inšpektoratu za javni sektor, če pa bi oni zatajili, pa naj bi vso bremenilno dokumentacijo imeli tudi zaposleni v Sovi, ki jo lahko kadarkoli posredujejo javnosti, zaradi česar bi se od ministrskega stolčka moral posloviti Šarčev strankarski kolega in minister za javno upravo Rudi Medved.

Rihard Orel

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...