Nova pričevanja: Hamasovci so ženske streljali v vagine

Datum:

Po intervjuju z več kot 150 ljudmi in izvedbi dvomesečne preiskave, ki je vključevala dokaze iz video posnetkov in podatkov GPS, je The New York Times 7. oktobra objavil poročilo o spolnih grozodejstvih, ki jih je nad izraelskimi ženskami zagrešil Hamas. Zgodbe so šokantne in grozljive. 

Poročilo Timesa izpostavlja fotografije, ki prikazujejo žensko truplo z “na desetine žebljev, zabitih v njena stegna in dimlje”, ter videoposnetek, ki prikazuje dve mrtvi izraelski vojakinji, ki sta bili ustreljeni v vagini.

En barbarski incident, ki ga je Times dokumentiral, je vključeval 24-letno računovodkinjo, ki je bila ustreljena v hrbet in se je skrila pod nizke veje drevesa ter se pokrila s suho travo. Povedala je, da je videla približno 100 moških, ki so prispeli na motorjih, avtomobilih in tovornjakih. Prva žrtev, ki jo je videla, je bila mlada ženska, ki ji je kri tekla po hrbtu in je imela hlače okoli kolen. Računovodkinja je povedala, da je moški žrtev potegnil za lase in jo prisilil, da se je sklonila. Drugi moški jo je začel posiljevati in vsakič, ko se je zdrznila, jo je zabodel v hrbet.

Računovodkinja je povedala, da je bila priča še enemu incidentu, ko je bila ženska “razrezana na koščke”. Hamasov terorist jo je posilil, drugi pa ji je z rezalnikom za škatle odrezal eno od dojk. “Eden jo še naprej posiljuje, drugi pa njeno dojko vrže drugemu, oni pa se igrajo z njo, jo vržejo, da ta pade na cesto,” se je spominjala in dodala, da so moški žrtvi razrezali obraz, nato pa se je ženska onesvestila. Rekla je, da je videla teroriste, ki so nosili tri odsekane glave žensk.

Postala sem žival
Računovodkinja je pričala, da je postala nespečna, in ko zaspi, se zbudi prekrita z znojem. “Tistega dne sem postala žival,” je rekla. “Bila sem čustveno odmaknjena, samo adrenalin preživetja. Vse to sem gledala, kot da bi fotografirala, pri čemer nisem pozabila na nobeno podrobnost. Rekla sem si: vse si moram zapomniti.”

Medtem sta generalni sekretar Združenih narodov António Guterres in agencija ZN za ženske “šele tedne po napadih priznala številne obtožbe”, je zapisal Times.

Mladi Izraelec je rekel, da je videl pet teroristov, ki so vlekli golo mlado žensko. “Vsi se zberejo okoli nje,” je rekel. “Vstane. Začnejo jo posiliti. Videl sem moške, ki so stali v pol krogu okoli nje. Eden prodre vanjo. Ona kriči. Še vedno se spominjam njenega glasu, krikov brez besed. Potem pa eden od njih dvigne nož in so jo zakolje.”

Prvi prostovoljni tehniki nujne medicinske pomoči, ki so prispeli na prizorišče ravea, kjer je bil storjen velik del pokola, so povedali, da so našli mrtve ženske, brez spodnjega perila in z razširjenimi nogami, nekatere so imele roke zvezane z vrvjo in zadrgami.

Član produkcijske ekipe rava, čigar dva brata sta bila umorjena v pokolu, se je skril pred teroristi, pozneje pa našel žensko, golo od pasu navzdol, z očitno razrezano vagino.

V Be’eri je bolničar našel dve sestri, stari 16 in 13 let. Ena je imela modrice na dimljah; drugi je bila pižama potegnjena navzdol in imela je seme razmazano po hrbtu. Zobozdravnica, ki je delala v identifikacijskem centru, je povedala, da je videla več mrtvih žensk z vrezninami v nožnici in eno z izpuljenimi nohti.

Eno mlado žensko, ki je bila umorjena, so našli z zažganim obrazom do nerazpoznavnosti. Videoposnetek njenega trupla, objavljen 8. oktobra, je postal viralen, ugotavlja Times, “odzvalo se je na tisoče ljudi, ki so obupano želeli izvedeti, ali je ženska v črni obleki njihova pogrešana prijateljica, sestra ali hči.”

To je bila 34-letna Gal Abdush, mati dveh dečkov, starih 10 in 7 let, katere mož je bil prav tako umorjen v pokolu. Zaljubljena sta bila že od najstniških let. Babica mora sedaj ležati pri njima, dokler ne zaspita. Časnik Times konča svoje poročilo z ugotovitvijo, da se je neke noči poskušala tiho izmuzniti iz spalnice, ko je sedemletnik rekel: “Babica, rad bi te nekaj vprašal.”

“Dragi,” je rekla, “lahko vprašaš karkoli.”

“Babica, kako je mama umrla?” je vprašal deček.

I. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...