Lahko spet izbruhnejo spopadi za Krim?

Datum:

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je na današnjem srečanju z nemškim zunanjim ministrom Frank-Walterjem Steinmeierjem pozval k umiritvi najnovejših napetosti med Rusijo in Ukrajino zaradi dogajanja na polotoku Krim. Toda hkrati je posvaril, da je Moskva pripravljena zatreti vsak poskus destabilizacije regije.

“Trenutno je glavno, da se ne predamo čustvom, da ne zdrsnemo v kakšna skrajna dejanja, ampak da poskušamo stabilizirati položaj z zadržanostjo in zbranostjo,” je po pogovorih s Steinmeierjem po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal vodja ruske diplomacije. Dodal pa je, da bo Moskva sprejela “obsežne ukrepe, da zagotovi, da so vsakršni poskusi vdorov na naše ozemlje že v kali zatrti”.

Steinmeier je izrazil zaskrbljenost zaradi najnovejše zaostritve odnosov med Rusijo in Ukrajino, do katere prihaja potem, ko je Moskva obtožila Kijev poskusa sprožitve novega oboroženega konflikta na Krimu. Kot je dejal, sta z Lavrovom govorila o možnosti ponovnega zagona štiristranskih pogajanj, v katerih poleg Rusije in Ukrajine sodelujeta še Nemčija in Francija.

STA, A. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...

V hrvaškem turizmu ne cvetijo rožice: “Najslabša sezona v zadnjih 20 letih”

Hrvati niso zadovoljni z letošnjo turistično sezono, poročajo hrvaški...

Z motorjem varno v poletje

V poletnih mesecih, še posebej pa ob koncih tedna,...

Kako se znebiti vrtnih polžev

Vrtni polži lahko povzročijo precej škode na vrtu, saj...