[Video] Lažna novica nigerijske televizije nahujskala drhal, da je pastor ugrabil in ubil enoletnega otroka – požgali so cerkev

Datum:

Množica v nigerijski zvezni državi Ondo je požgala cerkev ob lažni novici, da je pastor Alfa Babatunde ugrabil in ubil enoletnega otroka po imenu Gold Kolawole. Vendar nigerijske zvezne oblasti svarijo, da se je požig cerkve povzročila lažna novica popularne nigerijske televizijske postaje. 

Množica v Nigeriji je požgala lokalno cerkev do tal. Tam je služboval pastor Alfa Babatunde, vzrok pa je bila lažna novica, da naj bi bil Alfa odgovoren za ugrabitev in smrt enoletnega otroka Golda Kolawoleja. Vendar so zvezni policisti zanikali pastorjevo vpletenost in celotni dogodek pripisali lažni novici znane televizijske postaje, ki je naščuvala Nigerijce za požig lokalne cerkve.

Množica je ob požigu cerkve poškodovala tudi nekaj delavcev, ki so popravljali stavbo. Jezni meščani so se s kamenjanjem spravili še na policijske organe, preden so požgali omenjeno cerkev. Na posnetku je videno, kako gorijo tudi policijska vozila. Vendar je informacije o vpletenosti v umor pastorja zanikala policija zvezne države Ondo. ” Rad bi sporočili, da zaradi razširjenih in nepreverjenih govoric med lokalnim prebivalstvom glede vpletenosti v umor enoletnega otroka je jezna množica požgala Sotitobirsko cerkev v mestu Akure. Lažno novico je sprožila popularna televizijska postaja, ki so jo verjeli mnogi meščani tega mesta. Preslepila jih je lažna jeza in propaganda omenjene televizijske postaje.”

https://www.instagram.com/p/B6NppIdgrSP/?utm_source=ig_embed

Nigerija se spopada z zločini radikalnega islama teroristične skupine Boko Haram
V preteklosti smo velikokrat poročali o zločinih v Nigeriji. Pravo vojno za svoje preživetje preživlja krščanski del Nigerije, ki je izpostavljen zločinom skrajne islamske teroristične skupine Boko Haram. Veliko zločinov pa se je zgodilo tudi v njihovih radikalnih islamskih centrih, ko je nigerijska policija rešila na stotine ujetih moških, ki so jih v suženjstvu prevzgajali v islamsko vero.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...

Ministrica se še naprej trudi razdeliti neuporabne Linux računalnike

Ministrica za digitalno preobrazbo  Emilija Stojmenova Duh bi morala...

Vlada želi davčno uničiti še eno priljubljeno obliko podjetništva

Vlada Roberta Goloba pripravlja nov predlog zakona o dohodku...

Ni služb: Švarc Pipanova, Škoficeva in Kaja Širok ostajajo na nadomestilih

Robert Golob je ta mesec prejel 6726 bruto ali...