Bosta zakonca Musar za Rusko dačo plačevala manjši davek kot mlada družina, ki živi v bloku?

Datum:

Dejstvo, da očitno živimo v državi, kjer se delimo na prvo- in drugorazredne, se kaže tudi v tem, da naj bi glede na ocene GURS-a milijonarska zakonca Musar za svojo Rusko dačo plačevala manj davka kot mlada družina v blokovskem stanovanju.

Slovenska predsednica Nataša Pirc Musar, lastnica Ruske dače, je nedavno pridigala o tem, da bi morali imeti manj lastnine. “V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj, a bolje. Ne zagovarjam tega, da bi morali iti na slabšo kakovost življenja, ampak na manj določenih dobrin,” je nedavno dejala za RTV Slovenija. Poleg tega, da njena izjava zveni kot odmev kampanje globalističnega Svetovnega ekonomskega foruma, ki ga vodi Klaus Schwab, pod geslom “Ne boste imeli ničesar in boste srečni”, je nenavadno, da nam običajnim državljanom milijonarka pridiga, da moramo imeti manj stvari.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar in soprog Aleš Musar (Foto: STA)

Pirc Musar je z možem Alešem Musarjem tudi lastnica prestižne Ruske dače, ki pa jo je Geodetski urad Republike Slovenije leta 2020 ocenil le na 142.808 evrov. Dača je bila obnovljena s pomočjo davkoplačevalskega denarja. Ocenjena vrednost pa je, kot smo že poročali tukaj, komaj kaj večja od takrat, ko je šlo le za podrtijo. Aleš Musar je namreč Rusko dačo kupil kot podrtijo leta 2016, obnovil pa jo je tudi z državnimi subvencijami. Že samo zaradi tega bi se morala njena vrednost najmanj podvojiti, kot opozarja uporabnik družbenega omrežja X Marko Kovač.

Dvojna merila?

Mar nam nizka ocena dače daje vedeti, da v Sloveniji prav res veljajo dvojna pravila in dvojni standardi? Očitno si lahko prvorazredne politične in družbene leve elite marsikaj privoščijo, česar si povprečen Slovenec, ki je v lastni državi drugorazreden, ne more. Glede na napovedan davek na nepremičnine, ki naj bi bil uveden z letom 2025, bo morala mlada družina, ki živi v blokovskem 40-kvadratnem stanovanju v Ljubljani, plačevati več davka od milijonarskega zakonskega para Musar.

Glede nizke ocene Ruske dače smo poslali tudi novinarsko vprašanje na GURS, morebitne odgovore pa bomo objavili za naše bralce.

A. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala Klopčič: Ljudje, ki spreminjajo spol, ne bi smeli biti zaposleni v šolstvu

S spletno komentatorko Zalo Klopčič smo se pogovarjali o...

Matjaž Han je novi predsednik SD

Matjaž Han je novi predsednik Socialnih demokratov. V drugem...

Vili Kovačič želi odpraviti neustavnosti referendumskega zakona

Vili Kovačič je na Ustavno sodišče RS vložil pobudo...

Tretjina azilantov v Avstriji je povsem nepismenih

Kar dve tretjini migrantov, ki so jim lani v...