Državljani, vabljeni! Predsednik vlade Janez Janša vabi vse v petek, 25. junija, na 30. obletnico slovenske samostojnosti

Datum:

“Vabljeni! 25. junij je dan vseh dni. Dan, ko smo uresničili sanje in jih naslednje dni leta 1991 vsemu navkljub obranili v Vojni za Slovenijo. Proslavimo ga skupaj. Za Slovenijo!” vabi vse slovenske državljane na proslavo ob 30. obletnici samostojnosti predsednik vlade Janez Janša.

V petek, 25. junija 2021, bo v večernih urah na Trgu republike potekala proslava ob 30. obletnici samostojnosti. Z začetkom konca epidemije so se sprostili tudi nekateri veljavni ukrepi, zato se lahko zdaj dogodkov na odprtem udeležuje večje število ljudi. Zato urad predsednika države, državnega zbora in predsednika vlade vabi vse slovenske državljane, da se je udeležijo.

V teh dneh poteka mnogo slavnostnih dogodkov, ki se spominjajo še drugih pomembnih dogodkov ob osamosvojitvi. Na strani vlade Republike Slovenije in tudi v našem mediju lahko prebirate v zadnjih dneh zanimive strokovne članke, v katerih lahko bralec izve, kaj se je dogajalo vsak posamezen dan v tistih osamosvojitvenih časih pred tridesetimi leti. Zato je toliko bolj pomembno, da se tridesetletnice slovenske samostojnosti udeležijo v čim večjem številu.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

[V ŽIVO] Branko Grims: Dolžnost vlade je braniti meje

"Dolžnost Vlade RS je braniti meje in če bi...

Zaključujejo se dnevi Škofjeloškega pasijona

Letošnji Dnevi Škofjeloškega pasijona se zaključujejo. Pred nami je...

Branko Grims bo danes predstavil “Zmago dobrega” v Kopru

Poslanec SDS in kandidat za evropskega poslanca mag. Branko...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...