Orban: “Le mrtve ribe plavajo s tokom”

Datum:

V intervjuju, ki ga je v četrtek, 17. junija, objavil hrvaški tednik Glas Koncila, je madžarski premier Viktor Orban spregovoril o različnih pogledih na Bruselj in Srednjo Evropo: “Če bi bili v srednjem veku in bi morali na transparent napisati slogan, ki bi opisoval moje delo in filozofijo, bi napisal: ‘Samo mrtve ribe plavajo s tokom’ […] Seveda vsak, ki plava proti toku, povzroča veliko težav. Za to plačujemo visoko ceno.”

Madžarska plačuje visoko ceno, ker ni podpisala Istanbulske konvencije in nato zavrnila vse politike hladne vojne; mi plačujemo visoko ceno, ker ruskega predsednika ne zmerjamo vsak dan z zahodnjaki, temveč mu izkazujemo spoštovanje, ki si ga kot predsednik zasluži.

Plačujemo visoko ceno za zaščito krščanskega modela družine, tako da za norost LGBT pri nas ni prostora; plačujemo visoko ceno za naše stališče do priseljevanja in plačujemo visoko ceno, ker ne sprejemamo bruseljske birokracije, zlasti kot protiutež pri vzpostavljanju srednjeevropskega sodelovanja. Zato res plačujemo visoko ceno. Toda če ne bi plačali te cene in branili svojih interesov, bi lahko živeli udobneje, vendar bi na koncu izgubili veliko več. Bolje se je boriti. Mislim, da bi se naš skupni narodni junak Miklos Zrínyi [hrvaško Nikola Zrinsky], zmagovalec nad Turki, strinjal.

C. R., Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

Branko Grims bo danes predstavil “Zmago dobrega” v Kopru

Poslanec SDS in kandidat za evropskega poslanca mag. Branko...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

[Foto] Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo o komunističnih zločinih pri Macesnovi gorici

Evropska poslanka Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo avtorja...

Plenković po prepričljivi zmagi: Gremo v oblikovanje parlamentarne večine!

HDZ je že tretjič na volitvah prepričljivo slavila zmago....