Orban: “Le mrtve ribe plavajo s tokom”

Datum:

V intervjuju, ki ga je v četrtek, 17. junija, objavil hrvaški tednik Glas Koncila, je madžarski premier Viktor Orban spregovoril o različnih pogledih na Bruselj in Srednjo Evropo: “Če bi bili v srednjem veku in bi morali na transparent napisati slogan, ki bi opisoval moje delo in filozofijo, bi napisal: ‘Samo mrtve ribe plavajo s tokom’ […] Seveda vsak, ki plava proti toku, povzroča veliko težav. Za to plačujemo visoko ceno.”

Madžarska plačuje visoko ceno, ker ni podpisala Istanbulske konvencije in nato zavrnila vse politike hladne vojne; mi plačujemo visoko ceno, ker ruskega predsednika ne zmerjamo vsak dan z zahodnjaki, temveč mu izkazujemo spoštovanje, ki si ga kot predsednik zasluži.

Plačujemo visoko ceno za zaščito krščanskega modela družine, tako da za norost LGBT pri nas ni prostora; plačujemo visoko ceno za naše stališče do priseljevanja in plačujemo visoko ceno, ker ne sprejemamo bruseljske birokracije, zlasti kot protiutež pri vzpostavljanju srednjeevropskega sodelovanja. Zato res plačujemo visoko ceno. Toda če ne bi plačali te cene in branili svojih interesov, bi lahko živeli udobneje, vendar bi na koncu izgubili veliko več. Bolje se je boriti. Mislim, da bi se naš skupni narodni junak Miklos Zrínyi [hrvaško Nikola Zrinsky], zmagovalec nad Turki, strinjal.

C. R., Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

Dr. Potočnik: Nastop ministrice je pokazal, da je Ministrstvo za zdravje čoln brez krmarja

Slovenija je po besedah zdravnika dr. Federica V. Potočnika...

Korupcija je tam doma, kjer ne bi smela biti. Na preveč naslovih!?

Korupcija v pravnem smislu pomeni zlorabo zaupanega položaja v...

[Video] Kje konča “humanitarna pomoč” UNRWA, ki jo podpira tudi Lenarčič

Aktualna leva oblast še vedno vztraja pri financiranju agencije...