Letos koprski policisti obravnavali 80 tihotapcev in več kot tri tisoč ilegalnih migrantov!

Datum:

Letos je bilo na območju Policijske uprave Koper k preiskovalnemu sodniku privedenih že 80 organizatorjev ilegalnih prehodov, pri čemer so sodniki odredili pripor v 72 primerih.

                   

Pet ilegalnih migrantov so prav tako privedli pred preiskovalnega sodnika zaradi ponarejenih osebnih dokumentov. V letošnjem letu so zajeli že 3.439 ilegalnih migrantov, medtem ko so jih lani v istem obdobju obravnavali le 885.

To sredo so koprski policisti obravnavali dva primera organiziranega tihotapljenja ilegalnih migrantov. V prvem primeru so tik po polnočjo pri Kozini ustavljali osebni avto, ki pa ukazov ni upošteval in je odpeljal naprej. Patrulja je zapeljala za njim, a je vozilo s francosko registracijo pospešeno peljalo po avtocesti proti Ljubljani. Zaradi prevelike hitrosti se je vozilo prevrnilo in iz njega je prišlo osem oseb. Šest Pakistancev je ilegalno prečkalo mejo, ko sta jih pobrala njihova sodržavljana, ki živita v Franciji. V nadaljnjem postopku so policisti ugotovili, da so Pakistanci plačali od 3.500 do 7.000 evrov na osebo za pot v EU.

Zvečer v sredo so policisti PP Sežana ustavili vozilo britanskih registrskih oznak, ki ga je vozil 39-letni državljan Irana, z urejenim statusom v Veliki Britaniji. V vozilu je bilo še 9 ilegalnih prebežnikov (državljani Irana). Vozniku je bila odvzeta prostost in zaseženo vozilo. Z zbiranjem informacij je bilo tudi v tem primeru ugotovljeno, da je organizator še en potnik, 22-letni državljan Irana, z urejenim statusom v Italiji. Vsi migranti so prišli v Slovenijo nelegalno peš, zatem sta jih prevoznika pobrala v okolici Jelšan. Oba prevoznika sta bila pripeljana k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor.

Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

Koalicija s posebnim zakonom zaščitila Golobove rabote

Stranka SDS nasprotuje noveli zakona o parlamentarni preiskavi, ki...

Nemška vlada se je spravila na svobodo tiska

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je prepovedala revijo Compact,...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

KLS Ljubno se pobira kljub 100-milijonski škodi po poplavah

Podjetje KLS Ljubno, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih...