[Video] Rožnodolci izžvižgali Jankovićeve ljudi, ki nimajo posluha za problematiko njihovega okraja!

Datum:

Šestnajst civilnih iniciativ, ki delujejo na območju Mestne občine Ljubljana, je Ljubljančane pozvalo, naj gredo 18. novembra na volitve in volijo za spremembo župana. Ena od njih je tudi civilna iniciativa Rožna dolina, ki je organizirala javno predstavitev odgovorov županskih kandidatov na probleme, s katerimi se soočajo v Rožni dolini. Prebivalci Rožne doline zahtevajo takojšnjo spremembo občinskega prostorskega načrta za to območje, tako da bo gradnja objektov omejena na največ 11 metrov višine in da ne bo dovoljeno pozidati več kot 40 odstotkov zemljišča.

                   

Zahtevajo tudi takojšnjo prepoved gradnje večstanovanjskih blokovskih objektov in v vmesnem času – do sprejetja novega občinskega prostorskega načrta – ustavitev izdaje vseh gradbenih dovoljenj za objekte, ki presegajo zahtevane omejitve. Predstavniki civilne iniciative Za sonaravni razvoj in Olepševalnega društva Rožna dolina so županu Zoranu Jankoviću predali peticijo s 1.420 podpisi Rožnodolcev. Z njo so napovedali, da se bodo uprli nadaljnji degradaciji tega dela mesta. In kaj na zahteve Rožnodolcev pravijo kandidati za župana Ljubljane?

Janković skrbi za svoje žepe, za prebivalce mu ni mar
Da ne gre le za nezadovoljstvo peščice posameznikov, kot velikokrat poudarja ljubljanski župan Zoran Jankovič, govori podatek, da zbrani podpisi predstavljajo mnenje več kot 90 odstotkov lastnikov vseh stanovanjskih objektov v Rožni dolini. S tem, da imajo prebivalci Rožne doline problem z posledicami slabega prostorskega planiranja, pa se ne strinja Janez Koželj – podžupan Mestne občine Ljubljana.

Najbolj sporno pa se prebivalcem Rožne doline zdi, da je MOL za namene zasebne večstanovanjske gradnje prodala še zadnje zeleno območje v Rožni dolini, to je Habjanov bajer. Bajer pa poleg tega deluje tudi kot naravni zadrževalnik voda, ki se stekajo z Rožnika. Pozidan pa bi po mnenju prebivalcev povečal poplavno ogroženost Rožne doline, ki je že tako poplavno ogrožena.

Aleksander Pozvek

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

[Video] Divji zahod: Kompilacija posnetkov, kako se je Vučić lotil volitev

Prejšnjo nedeljo so v Srbiji potekale lokalne volitve, na...

To je ženska, ki je spala s 300 osebami na leto, petimi na dan, mama jo podpira!

Annie Knight je obogatela z ustvarjanjem vsebin za odrasle....

Zmaga? Ne. Moralni poraz brez primere v zgodovini!

Evropske volitve so sicer pokazale prevlado Janševe stranke, ki...