Levičarji znova širijo strah in preplah! Nakup opreme za “obvladovanje množic” je načrtovala že Šarčeva vlada za mednarodne misije!

Datum:

V zvezi z zapisi na socialnih omrežjih, da Slovenska vojska kupuje opremo za obvladovanje množic, želimo pojasniti da z omenjenim javnim naročilom nabavljamo zaščitno opremo in opremo za obvladovanje množic za pripadnike Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah. To je zlasti oprema za pripadnike Slovenske vojske, ki delujejo v mednarodni operaciji Kfor na Kosovu. Dosedanjo opremo smo kupili pred več leti in je že zelo iztrošena. Nakup omenjene opreme je bil načrtovan že v preteklem letu,” so se na manipulacije v javnosti odzvali na ministrstvu za obrambo.

Na socialnih omrežjih in tudi številni radikalno levih medijih se pojavljajo insinuacije o nabavi opreme za Slovensko vojsko za obvladovanje množic.

Pri tem seveda ne gredo mimo ostrih manipulacij, da se vlada pripravlja na obračun z ulico in podobne neumnosti. Toda resnica je povsem drugačna, nakup tovrstne opreme je načrtovala že vlada Marjana Šarca, ko je ministrstvo za obrambo vodil Karl Erjavec.

Image

Razlog za nakup pa je povsem iztrošena dosedanja oprema za pripadnike Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah, ki delujejo v mednarodni operaciji Kfor na Kosovu.

Hana Murn

 

Sorodno

Zadnji prispevki

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...