Levičarski skrajneži udeležencem slovesnosti ob Trumpovi inavguraciji grozijo z dimnimi bombami in s pirotehniko

Datum:

V ponedeljek je konservativni politični aktivist James O’Keefe na svoji spletni strani Project Veritas, ki raziskuje predvsem korupcijo in škandale levih političnih elit v Washingtonu, objavil videoposnetek pogovora ekstremistične levičarske aktivistične skupine, ki naj bi na predvečer inavguracije novoizvoljenega predsednika Donalda Trumpa pripravljala bombni napad z dimnimi bombami in bombami z masleno kislino, da bi ponagajala udeležencem slovesnosti. Levičarji, ki jih je James O’Keefe ujel na kamero, naj bi pripravljali napad na Deploraball, javni četrtkov dogodek v Nacionalnem tiskovnem klubu, kjer se bo zbrala velika množica ljudi, večinoma Trumpovih podpornikov, ki so s svojimi zapisi na socialnih omrežjih in drugod na spletu pomagali republikanskemu kandidatu do zmage na novembrskih predsedniških volitvah.

                   

Že v petek se je na socialnih omrežjih razširila novica, da ekstremistična skupina levičarski aktivistov, zbrana pod imenom Antifašistična koalicija (oziroma DisruptJ20), za 20. januar pripravlja sabotažo številnih družbenih dogodkov ob inavguraciji 45. predsednika ZDA, Donalda Trumpa. Spletna stran Project Veritas je posnela pogovor članov skupine, v videoposnetku pa se pogovarjajo o napadu z masleno kislino, če bi se to ponesrečilo, pa celo s pirotehničnimi sredstvi. Cilj je obiskovalce v dvorani prisiliti, da se na varno zatečejo ven, na mraz.

Eden izmed aktivistov na videoposnetku celo grozi mestnim oblastem v Washingtonu in tamkajšnji policiji: “Naše sporočilo mora biti jasno. Mi ne priznavamo niti mestnih oblasti. Če nas boste poskušali ustaviti, bomo našli vašo hišo in jo požgali do tal. Fizično bomo obračunali s policisti, če nas bodo ovirali. Šli bomo v vojno in oni bodo izgubili!”

Še v času predsedniške volilne kampanje je O’Keefejev projekt Veritas razkrival in poročal o bolnih idejah nestrpnih levičarskih aktivistov pod pogodbo uradne kampanje Hillary Clinton, da se organizira zaigrane proteste proti Donaldu Trumpu na republikanskih srečanjih. Cilj je bil ustvariti navidezno sliko anarhije v odnosu do kasnejšega zmagovalca predsedniških volitev.

Levičarski skrajneži želijo navidezno anarhijo ustvariti tudi na dan inavguracije in selitve Donalda Trumpa v Belo hišo, s čimer v resnici kršijo ameriške protiteroristične zakone. Spletna stran Project Veritas je zato videoposnetek poslala na sedež mestne policije v Washingtonu, na FBI in obveščevalnim službam.

Kot je na koncu videoposnetka pojasnil O’Keefe, sam ne želi preprečiti miroljubnih protestov tistih, ki se ne strinjajo z novoizvoljenim ameriškim predsednikom, a da morajo spoštovati ameriške zakone. “Levičarska skupina Disrupt J20 pa jasno napoveduje, da želi preprečiti inavguracijo. Vprašanje je, kje imajo ti ljudje sploh mejo,” je na svoji spletni strani opozoril avtor članka.

Project Veritas naj bi v prihodnjih dneh razkril še številne druge videoposnetke, ki nazorno prikazujejo bolne načrte levičarskih nestrpnežev, da bi preprečili inavguracijo demokratično izvoljenega predsednika.

L. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...

Challe Salle povedal nekaj krepkih na račun Zlatka Čordića

Na slovenski hip hop sceni je resnično vroče. Raper...

Orban in Melonijeva se znotraj Evropskega parlamenta ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je na srečanju v ponedeljek...

[Foto] Koga vse je ujel fotografski objektiv na državni proslavi

Osrednje državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani, s katero...