[Ekskluzivno] Mariborski Romi bogatijo s kriminalom in bogastvo razkazujejo na socialnih omrežjih – hkrati pa izkoriščajo socialno podporo!

Datum:

Kot kaže, z Romi niso težave le na Kočevskem, pač pa tudi v Mariboru, kjer na veliko trgujejo z nelegalno uvoženimi cigaretami, ob mastnih zaslužkih na črno pa se ne pozabijo posluževati niti socialnega sistema in brezplačnih socialnih stanovanj. Prišlo je celo do tega, da so nekatera območja Maribora popolnoma getoizirali, iz novejših blokov pa so pobrali celo vtičnice!

                   

Medtem ko so Romi na številnih lokacijah v Sloveniji zelo uspešni in veliko prispevajo družbi, pa so na drugih lokacijah popolnoma neintegrirani, bremenijo državni proračun in se poleg tega ukvarjajo tudi s kriminalom. Takšen primer ni le Kočevje, kamor je zadnje čase zaradi kriminala in vandalizma, ki je dobesedno ušel izpod nadzora, usmerjena pozornost javnosti, pač pa so velike težave tudi v Mariboru. Dobro je že znano, kako Romi sodelujejo v trgovini z albanskimi nelegalno uvoženimi cigaretami in na ta način služijo mastne vsote denarja. Trgovino s tobačnimi izdelki seveda spodbuja tudi država s previsoko nastavljenimi trošarinami, ker služijo na črno, pa je proračun poleg davka na dodano vrednost in trošarin prikrajšan tudi za dohodnino in prispevke.

Po spletu krožijo fotografije mariborskih Romov z velikimi vsotami gotovine
Po spletu so zdaj zaokrožile fotografije, ki so bile prvotno objavljene na družbenem omrežju Facebook, na katerih se mariborski Romi bahajo z večjimi vsotami gotovine, po vsej verjetnosti zaslužene na črnem trgu, ponašajo pa se tudi z luksuznim življenjskim slogom.

Foto: Facebook

Romi močno obremenjujejo socialni sistem in poberejo vsa socialna stanovanja
Ne le, da takšni mariborski Romi ne poznajo sramu, ob delu na črno so se obesili tudi na socialni sistem. Kot nam je zaupal vir, mariborske centre za socialno delo izdatno obremenjujejo prav Romi, ki prejemajo vse možne socialne transferje, prav tako pa so jim dodeljena vsa socialna stanovanja, do katerih pošteni davkoplačevalci, o katerih na davčni upravi in centrih za socialno delo vedo za vsak zaslužen evro, enostavno ne pridejo. Koristi jim tudi dejstvo, da imajo veliko otrok in tako se avtomatsko znajdejo na vrhu lestvic.

Foto: Facebook

Preradovičevo so že popolnoma “getoizirali”
Kot so nam zaupali številni Mariborčani, so posamezna območja Maribora tamkajšnji Romi popolnoma getoizirali, kot primer pa navajajo Preradovičevo ulico. Tam se nahajajo relativno novi bloki, od koder pa so že odtujili vse, kar se je dalo odtujiti. Tako ni več vtičnic in stikal, vrstijo se intervencije policije, ki pa, kot kaže, ne učinkujejo. Le vprašanje je, ali bodo Romi še pred nelegalnimi migranti poskrbeli za vzpostavitev prvih slovenskih no-go območij, kamor niti policija ne bo več smela, kakršnim smo že priča v številnih evropskih mestih?!

Foto: Facebook

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Koalicija s posebnim zakonom zaščitila Golobove rabote

Stranka SDS nasprotuje noveli zakona o parlamentarni preiskavi, ki...

Nemška vlada se je spravila na svobodo tiska

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je prepovedala revijo Compact,...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

KLS Ljubno se pobira kljub 100-milijonski škodi po poplavah

Podjetje KLS Ljubno, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih...