Libijski general obtožil premierja, da je v italijansko vojaško bolnišnico v Libiji na zdravljenje poslal kar džihadiste!

Datum:

Libijski general Khalifa Haftar obtožuje libijskega premierja Fayeza al-Sarraja, da je muslimanske džihadiste poslal na zdravljenje v italijansko vojaško bolnišnico, ne da bi o tem obvestil italijansko misijo, poroča Breitbart.

V nedavnem televizijskem govoru je predstavnik Haftarjeve vojske, Khalid al Mahjoub, obtožil Fayeza al-Sarraja, ki vodi vlado nacionalnega dogovora pod okriljem Združenega kraljestva (GNA), da je muslimanske džihadiste poslal na zdravljenje v italijansko vojaško bolnišnico, ne da bi o tem obvestil italijansko misijo.

Obveščevalne službe naj bi namreč pridobile podatke, ki nakazujejo, da so bili v italijansko bolnišnico v mestu Misrata, vzhodno od Tripolija, med drugim sprejeti tudi pripadniki različnih islamskih terorističnih skupin. Al Mahjoub je svoje trditve podprl s konkretnimi podatki o več mednarodno iskanih teroristih, ki so bili kot vojaki GNA poškodovani v boju in nato odvedeni v že omenjeno italijansko bolnišnico. Ob tem je GNA pozval, naj o džihadistih v italijanski bolnišnici obvesti italijansko misijo. Poudaril je, da “so italijanske sile omenjeno bolnišnico ustanovile za boj proti terorizmu in ne za njegovo podpiranje“.

Haftar
Libijski general Khalifa Haftar (Foto: epa)

Že pred tem je Al-Sarraj opozoril, da bi v primeru, če se bo invazija Haftarjeve vojske na Tripoli nadaljevala, Evropi grozila invazija več kot 800 tisoč migrantov. Ob tem je izrazil je tudi zaskrbljenost, da bi lahko vojaški konflikt olajšal pobeg 400 vojakov ISIS, ki so trenutno zaprti v libijskih zaporih.

Foto: epa

Na omenjene izjave se je odzval tudi italijanski notranji minister Matteo Salvini. O trenutni situaciji je povedal: “Problem je v tem, da je v Libiji na tisoče islamskih teroristov. Tveganje njihove infiltracije na plovila za Evropo je veliko.”

M. D.

Sorodno

Zadnji prispevki

Komu je nevaren Janez Janša?

Delovna novinarja sta v skrajno enoumni levičarski debati o...

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...