Lista Romana Leljaka navkljub poskusom diskreditacije zmagala na volitvah

Datum:

“Sporočilo občanov Občine Radenci je jasno in glasno, podprli so razvoj svojega kraja. Lista Romana Leljaka je na predčasnih volitvah v občinski svet prejela osem mandatov in zmagala na vseh voliščih. Volivci so odpravili blokado odločanja v občini in bistveno spremenili sestavo občinskega sveta,” je po nedeljskih predčasnih volitvah v občinski svet občine Radenci sporočil župan Roman Leljak. 

Volitve so bile potrebne, ker je novembra lani odstopilo devet članov v 16-članskem občinskem svetu Občine Radenci. Iz tega razloga je prišlo do razpustitve občinskega sveta, ki je bil strankarsko gledano razdeljen na pol. Rezultat pa verjetno ne razveseljuje tistih, ki se še dandanes navdušujejo nad Titom. Slednjim je namreč župan pošteno stopil na žulj, ko se je odločil za preimenovanje Titove ceste.

Sodeč po neuradnih podatkih je v občinskem svetu osem mandatov šlo v roke Liste Romana Leljaka, en mandat pa je osvojila stranka SDS. S tem ima koalicija radenskega župana devet glasov proti sedmim. Sedem glasov je namreč razporejenih med Neodvisno listo in Gibanjem Svoboda, vsaki od njiju je pripadlo po tri mandate, en mandat pa stranki SD.

Volitve v občinski svet so tako prispevale k novemu razmerju moči, saj je prejšnjo razmerje moči 8:8 prešlo v razmerje 9:7 v prid Leljaka. Kot poroča STA, bodo mesta svetnikov v novem občinskem svetu Občine Radenci sestavljali: Anton Belna, Miran Jelen, Mirko Korošak, Mihael Klobasa, Darjan Meglič, Franjo Mulec, Mitja Škerget in Tina Zver z Liste Romana Leljaka, Franc Himelrajh iz SDS, Bogdan Lesjak, Aleksander Mulec in Toni Žitek iz Gibanja Svoboda, Marko Kranjc iz SD ter Ida PetekJožef Šmelc in Milko Zamuda iz Neodvisne liste.

Želi si sodelovanja z vsemi svetniki
Župan Roman Leljak je z rezultatom volitev, ki so sicer še neuradni, zadovoljen, saj bo sedaj po njegovih pričakovanjih mogoče narediti precej več. Do leta 2027 načrtuje izvedbo devetih projektov v vrednosti sedem milijonov evrov. Upa, da se bodo sedaj politične strasti umirile, “ko so volivci jasno izrazili svojo voljo, in da bodo vsi, ki so dobili mandat za odločanje, delovali v dobro razvoja naše občine“.

“Želim si sodelovanja z vsemi občinskimi svetniki in svetnicami in upam, da bodo pripravljeni stisniti ponujeno roko. Ne zaradi mene, temveč jasnega nedeljskega sporočila, ki kaže na to, da je dovolj blokade odločanja, ter željo po razvoju občine,” je izpostavil župan, ki se je zahvalil prav vsem udeležencem volitev. “V Listi Romana Leljaka smo vas slišali in upamo, da so vas tudi drugi.”

Foto: FB Roman Leljak

Pred volitvami delili letak in župana prikazovali kot kriminalca
Pred volitvami so se na Leljaka sicer nizkotno spravili njegovi nasprotniki. Po občini so se namreč delili letaki, na katerih so o njem pisali kot o kriminalcu, ki bo bankrotiral občino. “Spoštovane občanke in občani, danes so po občini začeli deliti letak, ki presega vse norme politične demokracije. Gre za klasično kaznivo dejanje. V tem trenutku obveščamo organe pregona, da začnejo postopek po uradni dolžnosti,” se je Leljak odzval na Facebooku in pozval občane, da če kdo koga opazi, da počne kar koli okoli njihovega nabiralnika za pošto, naj to ustrezno prijavijo. “Meni je res žal. A mnogi bi lahko dokončno izgubili svoj privilegiran status. Verjamem samo v delo, iskreno delo in napredek moje občine,” je zaključil.

Foto: Roman Leljak FB

To ni bilo prvič, da so se spravili na Leljaka. Avgusta lani smo namreč denimo poročali, da je skupina občanov Leljaka rasistično napadla in ga celo ozmerjala za ustaša. Več o tem tukaj. Rezultati tokratnih volitev nedvomno kažejo, da nasprotnikom župana navkljub poskusu diskreditacije ni uspelo vplivati na mnenje občank in občanov.

Ž. N.

Sorodno

Zadnji prispevki

Večni poraženci proti Hrvaški – leve vlade so popolnoma zavozile

Odločitev Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP), ki je...

[Video] Sovražni izpad Jenulla: Ukinil bi prenos nedeljskih maš na RTV

Kolesarski aktivist Jaša Jenull se v svojem zadnjem video...

Nizozemko z duševnimi težavami kmalu čaka smrtonosni koktelj

28-letna Zoraya ter Beek bo kmalu podlegla smrtonosnemu "koktajlu"...

Ušli so smrti

V dokumentarnem filmu "3450 – Bratomor v Jami pod...