Ljubljana bo konec leta gostila več tisoč mladih katoličanov

Datum:

Ljubljana bo konec leta gostila več tisoč mladih katoličanov. Od 28. decembra do 1. januarja bo namreč v našem glavnem mestu potekalo Evropsko srečanje mladih, na katerem se vsako leto v enem od evropskih mest zbere več tisoč mladih katoličanov iz različnih držav.

Srečanje organizira Taizéjska skupnost v sodelovanju z lokalnimi cerkvami. Že 46. srečanje bo letos gostila Ljubljana. V letih pred tem so srečanja potekala v Baslu, Madridu, Vroclavu, Torinu in Rostocku.

Namen srečanj je mlade spodbuditi, da poživijo svoje duhovno življenje ter postanejo nosilci miru, sprave in solidarnosti, pri čemer poseben čar dogajanju daje praznično prednovoletno vzdušje, so sporočili iz Katoliške mladine.

Mlade, ki bodo prišli v Ljubljano, bodo sprejele ljubljanske in okoliške župnije, prenočevali pa bodo pri ljudeh, ki jim bodo pripravljeni ponuditi prenočišče. Že zdaj je v Ljubljani ekipa devetih prostovoljcev iz francoskega Taizeja, ki pomaga pripravljati vse potrebno.

V mesecu pred srečanjem v Ljubljani in njeni okolici pripravljajo številne taizejske molitve, med drugim v cerkvi sv. Jakoba v Ljubljani.

STA

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....