Ljubljanska SD zaradi prepirov in paktiranja z Jankovićem poka po šivih, podpora stranki se je po zadnji anketi prepolovila

Datum:

V ljubljanski SD se dogajanje po prepirih, kot kaže, bliža vrelišču, člani pa pozivajo predsednika Židana, naj pride uredit zadeve. Vse to se dogaja v luči popolnega poraza stranke in njihovega županskega kandidata Koprivca na nedavnih lokalnih volitvah, k temu pa je po vsej verjetnosti pripomoglo tudi pozivanje vplivne članice ZZB NOB Julijane Žibert, naj se voli Jankovićevo listo, pa čeprav je na listi SD kandidiral njen vnuk Klemen Žibert. Tudi zloglasna levičarska evroposlanka Fajonova naj ne bi uživala enotne podpore ljubljanske SD na prihajajočih evropskih volitvah, v zadnjih merjenjih javnega mnenja pa se je stranki kar prepolovila podpora!

Spletni portal Požareport poroča, da naj zloglasna levičarska evroposlanka Tanja Fajon ne bi več uživala enotne podpore ljubljanskega odbora Socialnih demokratov Dejana Židana. Fajonova bo namreč nosilka liste omenjene stranke na prihajajočih volitvah v Evropski parlament. Stolček se ji v zadnjem času močno trese, rezultati nedavne javnomnenjske raziskave, ki jo je za POP TV opravila Mediana in je bila objavljena v nedeljo, stranki kažejo le še 5,4 odstotka podpore. Vse to se dogaja tudi v luči popolnega poraza stranke SD na nedavnih lokalnih volitvah, njihov kandidat za župana MOL Marko Koprivc se je namreč uvrstil na mizerno šesto mesto. Osvojil je le 1.206 glasov oziroma 1,19 odstotka. Tudi pri mestnem svetu jim ni šlo bolje, dobili so 4,22 odstotka glasov, kar jim je prineslo dva sedeža.

Po pomoč se člani obračajo tudi na predsednika Židana
Na spletnem portalu Požareport so objavili tudi pismo insajderja stranke SD pred ponedeljkovim sestankom vodstva ljubljanskih Socialnih demokratov in po hudem padcu SD v zadnjih anketah javnega mnenja. Ta je v njem zapisal: “Pozdravljen, predsednik Dejan Židan, vodstvo stranke SD in delegati, člani. Predsednik stranke SD Dejan Židan! Spodaj imaš aktualno dogajanje v stranki in še poslabšuje se. Uredi zadevo. Ali je res Tanja Fajon kriva za razpad stranke SD v prestolnici in nima več podpore, kot se plasirajo novice novinarju Bojanu Požarju? Kdo podpira Tanjo Fajon v Ljubljani s figami v žepu z navidezno podporo? Kakšen je cilj? Kdo koga ruši? Ali je Ljubljana resnično prepuščena na propad? Zahtevamo zbor članstva, katerega skliči ti, predsednik Dejan Židan. V nasprotnem primeru vodstvo stranke pozivamo k odstopu, v kolikor ne reši problemov, katere mnoga leta požiramo vsi po vrsti! Sklic 1. seje predsedstva SD Ljubljana je 25. 2. 2019 ob 16.30, nameravaš priti ali se boš, kot vedno, izogibal, predsednik Dejan Židan? Julijana Žibert (Lista Zorana Jankovića), vam pošiljamo v vednost informacijo o delovanju vašega vnuka … Lep pozdrav od članov in članic, ki kmalu več ne bodo!” Na dogajanje se je odzvala tudi Metka Tekavčič, nekdanja dekanja socialistične ekonomske fakultete, kjer so njeno delo močno omadeževali sporni dodatki za stalno pripravljenost. V elektronskem sporočilu, prav tako objavljenem na Požareportu, izraža žalost, ker da je dogajanje v stranki rezultat nezrelosti in nečimrnosti. Zaradi vsega tega je že izstopila iz stranke tudi Katja Krivic.

Metka Tekavčič je članica Socialnih demokratov in dekanja Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. (Foto: Nova24TV)

Tudi predsednica ljubljanske zveze borcev kljub kandidaturi vnuka na listi SD podprla Jankovićevo listo!
V oči pa je pri razpadanju ljubljanske SD zbodlo tudi dejstvo, da je bila pod dokument paravojaške zveze borcev, v katerem je ta organizacija pozivala svoje člane, naj na prihajajočih lokalnih volitvah volijo korupcije obtoženega župana Zorana Jankovića, podpisana tudi predsednica ljubljanske zveze borcev Julijana Žibert. Ta je podpirala izključno Jankovićevo listo, kljub kandidaturi svojega vnuka Klemna Žiberta na listi SD. Znano je, da so tudi tukaj v ozadju finančni interesi krogov blizu Žibertovih in so odvisni od ljubljanskega župana. Njen vnuk je bil tiho in se ni nič pritoževal, Žibertova pa je bila nato v mestni svet izvoljena na Jankovićevi listi, kjer mu je že pomagala podražiti osnovne storitve mesta.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...