Na FDV za študente priredili strašno “polemično” debato med gorečima levičarjema Brglezom in Fajonovo!

Datum:

Na ljubljanski FDV se očitno niti ne trudijo več ustvarjati vtisa normalnosti in ideološke neodvisnosti, potem ko so si v petek zopet drznili k predavanju povabiti Domna Saviča, so v ponedeljek, dva dni po kongresu SD, priredili pogovor z evropskima poslancema. To sta bila seveda skrajni levičar Milan Brglez in ravno tako goreča evroposlanka Tanja Fajon, oba pripadnika SD, po vsej verjetnosti pa sta skušala študentom na propagandnem shodu na račun davkoplačevalcev predstaviti svoj nov ekosocialistični program. Tudi sicer je FDV pravo leglo kadrov, ki so tako ali drugače povezani s stranko SD.

Na režimski Fakulteti za družbene vede, ki jo je včasih vodil sam Stane Dolanc, so očitno popolnoma izgubili kompas in se v času vladanja Marjana Šarca niti ne trudijo več ustvarjati videza nepristranskosti, pač pa svojo ideološko pripadnost, predvsem stranki Socialni demokrati, pravni naslednici Zveze komunistov Slovenije, na veliko oglašujejo. Potem ko je po sprejemu pri predsedniku SD Dejanu Židanu na FDV v petek ponovno dobil možnost za predavanje radikalni aktivist Domen Savič, so zdaj za študente priredili še “polemično” debato med evropskima poslancema. To sta bila Milan Brglez in Tanja Fajon, ki oba pripadata SD.

Propagandni shod SD je na stroške davkoplačevalcev potekal v veliki dvorani FDV
Dogodek se je odvijal v ponedeljek ob 17.30 v veliki dvorani, vodila pa ga je predstojnica Centra za mednarodne odnose Maja Bučar. Poleg CMO je dogodek soorganizirala tudi Trans European Policy Studies Association (TEPSA). Kot izhaja iz vabila na dogodek, naj bi se tam pogovarjali o pomenu Evropske unije za mlade, študente, predvsem pa naj bi se “osredinili na vprašanje njihove vizije o tem, kakšna bi morala Evropska unija biti in kako lahko k temu prispevajo mladi”. No, glavno sporočilo dogodka mladim je bilo po vsej verjetnosti to, da lahko k temu prispevajo tako, da volijo SD, ki je na oblasti skoraj neprekinjeno že zadnjih sedem desetletij in je poleg medvojnih in povojnih množičnih umorov v veliki meri kriva za bedo, v kateri je danes Slovenija, zaradi česar mladi možgani bežijo iz države.

Tanja Fajon in Milan Brglez na FDV (Foto: Twitter)

Pogovor je potekal dva dni po velenjskem kongresu SD
Ob vsem tem je naravnost sramotno, da so na FDV priredili pogovor z dvema evropskima poslancema iste politične stranke, pa čeprav imamo v Evropskem parlamentu poslance treh evropskih političnih skupin in petih domačih političnih strank. Ob tem velja spomniti, da je v soboto v Velenju potekal kongres SD in očitno gre za enega prvih strankarskih propagandnih shodov, v okviru katerega so študente skušali prepričati v novo zeleno ekosocialistično ideologijo in program poln “gretenizmov”. Študente FDV sta sicer v preteklosti že nagovarjala Fajonova in Brglez, a so stoli v dvorani ostajali prazni, saj tudi študenti niso več tako neumni, da bi nasedali takšni očitni režimski propagandi. Po vsej verjetnosti so tokrat profesorji študente kar prisilili k sodelovanju in jim pri katerem od predmetov zagrozili s sankcijami, če se pogovora ne udeležijo.

Tanja Fajon in Milan Brglez na FDV (Foto: Twitter)

FDV je leglo pripadnikov Socialnih demokratov
Na FDV sicer delujejo številni člani SD, na primer nekdanji minister za šolstvo Igor Lukšič, trenutni minister za šolstvo in kršitelj človekovih pravic Jernej Pikalo, tam je tudi Rado Bohinc, ki se vsakokrat omenja kot možen kandidat za ustavnega sodnika, nekdanji minister za delo Ivan Svetlik, ki je popolnoma uničil slovenski socialni sistem, ugrabiteljica koroških dečkov Anja Kopač Mrak, podpornica borčevskih organizacij Ljubica Jelušič, nekdanji pripadnik vlade SD v senci Vladimir Prebilič, kandidat na evropskih volitvah 2014 Anton Bebler in ne nazadnje svetovalec poslanske skupine SD Boštjan Udovič, ki tako v žep ob plači na FDV dodatno pospravi še 1.500 evrov bruto mesečno. S SD je prav tako povezan Marko Milosavljević, ki so mu nedavno ponudili mesto ministra za kulturo, saj je znano, da, tako kot SD, tudi on zagovarja omejevanje svobode izražanja.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki