To je pripadnica Kombinatk, Čezvesoljske zombi cerkve blaženega zvonjenja, skrajne Levice ter oboževalka JLA Tina Žigon!

Datum:

Pred dnevi smo poročali, kako si želijo občinski svetniki Postojne čimprej zapreti vadišče Slovenske vojske na Počku, pred tem pa jih prav nič niso motile aktivnosti totalitarne JLA na tem območju. Ena izmed večjih pobudnic takšnih akcij je svetnica iz vrst skrajne Levice Tina Žigon, ki pa s svojim ekstremizmom vse bolj razburja občane Postojne. Na nas se je namreč obrnil bralec, ki je podrobneje opisal njene aktivnosti, osvetlil pa je tudi njeno sovraštvo do Slovenske vojske.

                   

Postojnski občinski svet je prejšnji teden sprejel sklep, po katerem naj Občina Postojna takoj zahteva zaprtje vadišča Poček. Pomenljivo pa je, da istih postojnskih občinskih veljakov pred desetletji niso motili pripadniki totalitarne JLA, ki so bili prisotni na območju. Kot vedno pri tovrstnih akcijah – gre za omalovaževanje Slovenske vojske, ki je v osamosvojitveni vojni premagala okupatorsko JLA, njihovi ideološki častilci pa danes diskreditirajo eno največjih zgodb o uspehu v zgodovini Slovencev.

Pri tem je bila, kot smo na Nova24TV že poročali, prav skrajna Levica ena glavnih nasprotnic delovanja vadišča, med drugim jo je motil “imperializem”. Lokalni odbor Levica Postojna je tako na svoji spletni strani opisoval razloge za nasprotovanje: “Na podlagi preteklih ravnanj MORS, na podlagi tega, da smo prebivalci Postojne in sosednjih občin siti preletavanja vojaških letal, detonacij in omejevanja gibanja okoli vadišča, kjer nas nemalokrat med sprehodom v naravi ustavljajo tuji vojaki, na podlagi tega, da Slovenska vojska in vojske imperialističnih zaveznikov s svojimi aktivnostmi ogrožajo vire pitne vode, ki se stekajo v zajetje Malni, iz katerega se s pitno vodo oskrbuje več kot 20.000 ljudi, v Levici zahtevamo, da se vadišče Poček zapre.”

Predstavnica Levice Tina Žigon je falirana študentka, ki naj bi živela kar v hiši jugo-generala Tominca
Na vse to se je odzval bralec iz lokalnega okolja, ki nas je obvestil, da je predstavnica tamkajšnjega odbora Tina Žigon ekstremna levičarka, ki pa je tudi falirana študentka in ima tako le srednješolsko izobrazbo. Kot nam je nadalje njene aktivnosti opisal bralec, prav ona na Sabotinu pomaga vzdrževati zloglasni napis “NAŠ TITO”, ki največjo slovensko sramoto razkazuje tudi prek meje. Prav tako naj bi po Postojni risala grafite, v katerih poveličuje komunista Fidela Castra, ter totalitarne zvezde, poleg tega pa naj bi policiji ovajala ljudi in pljuvala čez vse drugače misleče. Politično se je aktivneje pričela udejstvovati leta 2013, ko je javno pomagala rušiti takratnega župana Jerneja Verbiča, na volitvah naslednje leto pa je že bila na listi trenutnega župana Igorja Marentiča. Leta 2018 je bila izvoljena v občinski svet na listi skrajne Levice. Povsem razumljivo pa je njeno nasprotovanje ne le vadišču Poček, pač pa Slovenski vojski na splošno. Živela naj bi kar v hiši, ki jo je jugo-general Ivo Tominc, s katerim je bila poročena njena teta, zgradil na črno. Tominc je bil med drugim predavatelj na predhodnici režimske FDV, kjer je spoznal tudi zloglasnega Zdenka Roterja, med osamosvojitveno vojno pa je kot generalpodpolkovnik agresorske JLA njenim pripadnikom pomagal do bližnjic k italijanski meji.

Na njeni ulici je kot na fronti. (Foto: posnetek zaslona)

Leta 2013 je agresivno napadala udeležence spominske slovesnosti v Rovtah
Poleg tega je tudi članica Kombinatk, bila pa naj bi tudi članica Čezvesoljske zombi cerkve blaženega zvonjenja. Kako agresivna je, pa je dokazala v Rovtah 25. avgusta 2013, ko je skupaj z nekaterimi drugimi skrajneži agresivno protestirala proti tamkajšnji slovesnosti. Ta je potekala ob 20. obletnici postavitve farnih spominskih plošč in 70. obletnici ustanovitve slovenskega domobranstva ter po evropskem dnevu spomina na žrtve vseh totalitarnih režimov. Proslavo sta organizirala krajevna skupnost Rovte in odbor za farne spominske plošče ob vidni podpori Nove slovenske zaveze, najvidnejši govornik pa je bil Janez Janša.

Vadišče Poček (Foto: Facebook)

Občinski svet sestavljajo skoraj sami levičarji
Tudi občinski svet v Postojni sestavljajo pretežno levičarji, kar 6 mest izmed 23 pripada listi Mi znamo župana Marentiča, eno mesto v okviru skrajne Levice zaseda Žigonova, drugi svetniki pa pretežno izhajajo iz županu in socializmu naklonjenih lokalnih list ter levičarskih strank. Štiri sedeže ima Slovenska demokratska stranka, Nova Slovenija – krščanski demokrati pa le enega.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...