fbpx

26-letnik v begu pred policijo po Ljubljani povzročil prometni nesreči in trčil v policijsko vozilo!

Slika je simbolična (foto: Policija)

Ljubljanski policisti so obravnavali voznika, ki na znake policistov ni ustavil vozila in je med begom povzročil še dve prometni nesreči, trčil pa je tudi v semafor in policijsko vozilo. 

V petek, 12.marca 2021 okoli 16. ure so ljubljanski policisti na Viški cesti ustavljali vozilo Renault Laguna. Voznik ni ustavil na znake policistov in je z vožnjo nadaljeval proti Rožni dolini. Pri tem je ves čas vozil nevarno, med drugim je povzročil dve prometni nesreči in trčil v dve vozili, pri čemer je nastala materialna škoda.

Kljub temu je z objestno vožnjo nadaljeval in nato trčil še v drog semaforja ter vozilo policije pred njim, tudi v teh primerih je nastala materialna škoda.

Policisti so voznika uspeli ustaviti in mu preprečiti nadaljnjo vožnjo. V postopku je bilo ugotovljeno, da 26-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na neregistriranem vozilu je imel ukradene registrske tablice, v postopku pa je odklonil strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil. Policisti so mu zasegli vozilo, nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje in kaznivega dejanja tatvine.

Utrip Ljubljane