fbpx

54 gasilskih enot odpravljalo posledice nedeljskega neurja

Foto: Pixabay

Na severovzhodu države so sinoči nastale močnejše nevihte, ki so se v nevihtni liniji pomikale proti vzhodu. Pojavljali so se nalivi, krajevno tudi toča. Na terenu so bili prostovoljni gasilci številnih društev, ki so odstranili podrta drevesa in prekrili odkrite strehe na objektih.

Največ prijav so prejeli na območju Šentilja (14). Na območju Majšperka so posredovali šestkrat, na območju Svete Ane pa petkrat. Na območju občine Hoče – Slivnica so posredovali enkrat, enako tudi v Mariboru in Kidričevem, kjer so aktivirali PGD Talum Kidričevo.

Enkrat so posredovali tudi na območju Lovrenca na Pohorju in v Makolah. Na območju Pesnice so prejeli dve prijavi. Na vseh območjih so aktivirali številna prostovoljna gasilska društva. Podrta drevesa so odstranjevali tudi v Murski Soboti, Pušči in Rakičanu, kjer so gasilci tudi prečrpali meteorno vodo iz poplavljenih objektov. Veter je podiral drevesa tudi na območju občine Beltinci, prostovoljni gasilci iz Gančanov so na relaciji Gančani – Bogojina odstranili podrta drevesa.

Posamezne kraje je prizadela tudi toča, ki je glede na objave na družbenih omrežjih klestila vse od Majšperka do okolice Ptuja. O debelejši toči so poročali tudi iz Vuzenice. Huda ura je bila tudi na območju Brežic in Krškega, kjer naj bi bilo po poročanju celo najhuje.

Foto: STA

Območje občin Brežice in Krško je zajelo neurje z močnim vetrom. Močan veter je razkril nekaj streh objektov ter podrl več dreves, nekatera so pri tem ogrožala objekte. Po navedbah Urada RS za zaščito in reševanje so nekatera drevesa predvsem v občini Krško poškodovala osebna vozila in nekaj objektov. Gasilci PGD Brežice, Bukošek in Sela so posredovali na 15 lokacijah in odpravljali posledice neurja. Gasilci PGE Krško in PGD Dolenja vas so posredovali na 9 lokacijah in odpravljali posledice neurja. Dežurni delavci komunalnega in cestnega podjetja so odstranjevali podrta drevesa na občinskih in državnih cestah.

Moje Podravje/Moje Posavje