fbpx

Dr. Logar na Prešernovem trgu še zadnjič pozval volivce k udeležbi na volitvah, ki bo prinesla spremembe v Ljubljani; podporo sta mu izrazila tudi Matej Tonin in Romana Tomc

Foto: Tw

Ob iztekajoči se kampanji za lokalne volitve se je kandidat za ljubljanskega župana Anže Logar v središče prestolnice pripeljal kar s kolesom. Kako pa drugače, če se v mestu vijejo kupi pločevine in cestnim zamaškom ni videti konca. Poleg številnih mimoidočih Ljubljančanov in njegovih zvestih podpornikov pa sta dr. Logarja na stojnico na Prešernovem trgu prišla podpret tudi predsednik Nove Slovenije Matej Tonin in evropska poslanka Romana Tomc, ki sta se oba zavzela za spremembe v občini Ljubljana in za nove perspektive mesta.

Na njegovi stojnici na Prešernovem trgu ga je pričakala množica podpornikov. Povprašali smo jih, kateri so tisti ključni razlogi, da bodo v nedeljo na volitvah glasovali prav zanj in obkrožili številko osem? Zadnji rezultati Medianine ankete so sicer pokazali, da se aktualnemu županu Zoranu Jankoviću obeta nov mandat. Jankoviću bi glas dalo 53,1 odstotka vprašanih, 18,7 odstotka pa Anžetu Logarju.

A to ni prestrašilo tistih, ki verjamejo v spremembe. Na Logarjevi stojnici je bilo prepričljivo več ljudi kot pa na Jankovićevi in na splošno na stojnicah vseh kandidatov. “Je izredno pošten, prodoren, inovativen, z idejami nove dobe in to Ljubljana potrebuje. Menim, da je oblika nove pametne Ljubljane nujno potrebna za današnji čas in dr. Logar je edini in pravi kandidat, da to uresniči,” je izjavila podpornica Logarja.

Podpora iz Evropskega parlamenta in sorodne stranke
Podpore mu pa niso prišli izrazit le občani Ljubljane, ampak tudi evropska poslanka Romana Tomc, ki ji je še posebej všeč, da Logar stremi k temu, da Ljubljana ne postane samo najlepše mesto, ampak predvsem pametno mesto. “Tisti, ki živimo in delamo v Ljubljani, to opazimo. V nadaljevanju je potrebno delati na kakovosti življenja ljudi. Anže ima program, za katerega ve, kako ga uresničiti,” je prepričana Romana Tomc.

Tisti, ki so bili na petkovo dopoldne v bližini stojnic, pa so lahko opazili tudi predsednika stranke NSi Mateja Tonina. Eden izmed ključnih razlogov, zakaj so v Toninovi stranki podprli ravno Logarja, pa je razlog, da Ljubljana potrebuje osvežitev, novo energijo, in dr. Logar po Toninovem mnenju to energijo prinaša. “Ljubljana si zasluži drugačen stil vladanja in manj afer, ki so se vrtele okoli ljubljanskega župana. Ljudje imajo tokrat zelo dobro možnost, da izberejo mladega ter energičnega kandidata z veliko znanja in političnimi izkušnjami, s katerimi bo zagotovo občino Ljubljana vodil v pravo smer.”

Matej Tonin

Kampanjo v prestolnici so zaznamovale zlasti razprave o prometu, komunalni infrastrukturi, gradnji stanovanj in zdravstvu. Mnogi opozarjajo na prometne zastoje, dolge čakalne vrste v primarnem zdravstvu in še marsikaj bi še našlo. Za piko na i pa se mora aktualni župan braniti tudi zaradi sodnih postopkov, ki ga bremenijo. Ravno vse našteto je prepričalo volivce, da podprejo Anžeta Logarja, ki obljublja vse to.

Jankovićevi volivci lahko ostanejo doma, za spremembe bo potrebno iti na volišča in obkrožiti kandidata pod številko 8
In kako je Logar še zadnjič nagovoril celotno Ljubljano? Kaj je tisto, kar jim obljublja? Še zadnjič pred volilnim molkom je dr. Logar izjavil, da se volivcem Zorana Jankovića ni treba sekirati in lahko ostanejo doma. “Volivci, ki bi si želeli spremembo, so dobili zadnje opozorilo, da spremembe ne bo, če bodo ostali doma. Za spremembo morajo iti na volitve in glasovati za spremembo. Če želite korak naprej, v smeri pametnega mesta, zdrave Ljubljane, Ljubljane brez prometnih zastojev in brez korupcije, je potrebno obkrožiti kandidata pod številko 8,” je Logar pozval volivce k obisku volišč v nedeljo, 18. novembra.

Ne glede na to, kaj kažejo ankete in ali bo prišlo do drugega kroga, pa je ključno tisto, kar si Ljubljančanke in Ljubljančani želijo. To so spremembe, ki jih malokdo zna in lahko uresniči. Zato bo volilna udeležba v nedeljo ključna.

I. K.