fbpx

Galerija Bažato podaljšuje skupno razstavo umetnikov

(foto: Galerija Bažato)

Skupna razstava izbranih umetnikov, ki s svojo raznolikostjo prodira v mednarodno okolje, bo po novem v galeriji Bažato na ogled do konca februarja 2022.

Program Galerije Bažato sestavlja niz samostojnih, skupinskih, preglednih in tematskih razstav, vključuje produkcije različnih likovnih pristopov, aktualno in v koraku s časom ter odprto interdisciplinarnim medijem.

Združuje dela umetnikov različnih generacij, tehnik in medijev, s katerimi predstavljajo svoj svet umetnosti. Obiskovalca razstave pripravi do tega, da skozi doživljanje umetniškega dela opušča mentalne okvirje, saj ta na raznovrstne načine prestopajo vsakdanje norme – v svetu umetnosti, vsakdanjem življenju ali razumevanju lastne identitete.

(Foto: Galerija Bažato)

S tem želijo v galeriji omogočiti presečišče sodobne likovne produkcije z dodano vrednostjo, kjer se bo aktivno, inovativno in strokovno predstavljala in trgovala umetnost, za katero stojijo in v katero verjamejo. Hkrati želijo vzpostaviti mostove med umetniki, stroko, zbiralci, ljubitelji in zaljubljenci v umetnost, dokazati sposobnost prevrednotenja preteklosti z reanimacijo njene svežine in z ustvarjalnim pristopom prihodnosti, ki jo želijo ohraniti neobremenjeno z ideološkimi pogledi v želji po uspešnem premoščanju morebitnih ovir pri uresničevanju galerijskega poslanstva.

(Foto: Galerija Bažato)

Galerija Bažato predstavlja umetnost Luja Vodopivca, Hermana Gvardjančiča, Zlatana Vrkljana, Andreja Brumna Čopa, Maruše Meglič, Jane Štravs in Milana Pajka, Roberta Šimraka, Ane Sluga, Nike Zupančič, Roberta Lozarja, Nine Čelhar, Uroša Weinbergerja in Gustava Gnamuša, Iva Prančiča ter Mirka Bratuša.

Tanja Brkić