fbpx

Godec: V SDS dokazujemo, da se lahko na področju lokalnega razvoja in gospodarstva marsikaj naredi

Podpredsednica SDS Jelka Godec je 7. aprila 2022, sodelovala na Večerovem soočenju za poslance na Celjskem. Spregovorili so o šolstvu, epidemiji, civilni družbi v razmerju do politike, mladih, gospodarstvu in še čem.

V začetku soočenja je podpredsednica SDS Jelka Godec povedala, da smo med leti 2014 in 2020 poslušali, kako se določenih investicij ne da izvesti in da se na področju gospodarstva, šolstva, zdravstva ne da narediti ničesar: “Od leta 2020, ko smo prevzeli vlado, pa v SDS dokazujemo, da se da marsikaj narediti predvsem na področju lokalnega razvoja in gospodarstva.”

“Epidemija covid19 je bila nekaj novega, s čimer smo se spopadali in prej nismo poznali. Treba je bilo odreagirati tako, da noben segment družbe ni bil preveč obremenjen in da je bil hkrati tudi zaščiten. Žal je prišlo tudi do tega, da je bilo treba šole zapreti, toda ne strinjam se s tem, ko se govori, da so bile šole zaprte. Šole niso bile zaprte, ampak je pouk potekal na daljavo. Učni proces je potekal,” je Jelka Godec povedala na temo epidemije in šolstva. Ob tem je dodala, da so bile velike stiske in da ukrepov ni bilo lahko sprejemati. Kot je še povedala Jelka Godec, je dodatno zmedo glede ukrepov vnašalo Ustavno sodišče, ki je vladi naložilo, da je treba ukrepe sprejemati in popravljati tedensko.

“V času epidemije sem pričakovala, da bo slovenska politika stopila skupaj pri pripravi ukrepov. Toda od opozicije nikoli nismo slišali predlogov ampak zgolj kritike. Ko smo sprejeli ukrep maske v šolah, je bila takoj kampanja SD-ja šole brez mask. Ko smo nato sprejeli, da v šolah ni treba več nositi mask, je prišla pobuda, da zakaj pa zdaj v šolah brez mask. Bilo je težko,” še doda podpredsednica SDS.

Glede plačnega sistema v javnem sektorju je Jelka Godec povedala, da se že nekaj časa kažejo anomalije in da so zadeve v tem trenutku popolnoma razvrednotene, zato bodo v prihodnosti na tem področju potrebne spremembe.

“Sprejelo se je deset protikoronskih paketov. Celotnemu gospodarstvu smo namenili veliko sredstev. Ohranili smo mnogo delovnih mest, imamo najnižjo brezposelnost v zgodovini Slovenije in eno izmed najvišjih gospodarskih rasti v EU,” je v nadaljevanju povedala Jelka Godec. Po njenem mnenju to tudi nakazuje na to, da so bili ukrepi ciljno usmerjani in so pomagali celotnemu gospodarstvu: “Pokrili smo vse segmente in predvsem je pomembno to, da so se ohranila delovna mesta.”

Na trditev kandidata za poslanca iz Levice Simona Maljevaca, da želi vlada skregati ljudstvo, je Jelka Godec odgovorila, da to ne drži: “Poglejte si naslove NVO in njihove objave; gremo na volitve proti SDS, gremo proti trenutni oblasti itd. To je tisti sovražni govor, ki dejansko napeljuje na družbeni razdor.” Ob tem podpredsednica SDS doda, da je civilna družba zgolj krinka za delovanje določenih strank na levi.

“Veliko olajšanje glede stanovanjske problematike bo pred kratkim sprejet Zakon o stanovanjski jamstveni shemi za mlade, ki mladim omogoča, da ne plačujejo najemnino ampak kupnino in da za kredit jamči država,” je glede stanovanjske problematike povedala Jelka Godec.

Kar se tiče decentralizacije, je podpredsednica SDS povedala, da je sedanja vlada aktivno pristopila k temu in navedla primer Urada za demografijo, ki je sedež dobil v Mariboru.

Ob koncu je na vprašanje voditelja soočenja zakaj kandidira odgovorila, da kandidira ker želi, da se nadaljujejo projekti, ki jih je začela ta vlada in ker ta vlada dela dobro. “Verjamem, da bomo po štirih letih, v kolikor bo naša vlada, na lestvici svobode in gospodarstva še višje kot smo danes,” v zaključku pove Jelka Godec.

Sara Kovač