fbpx

Ilegalci: Predrzno so se sprehajali po Kočevju, v Novem mestu so enega lovili v središču mesta

Fotografija je simbolična.(Foto: STA)

V Kočevju so policisti prijeli več migrantov, ti so se prosto sprehajali po mestu, prijeli so jih tudi v podzemni garaži enega od kočevskih blokov. Nato so preventivno preverjali še vse garaže v bližini. Sporočili so nam tudi, da so bili pred Lidlom opaženi 3 do 4 ilegalci, 5 jih je bilo pred občinsko stavbo, 3 pred pošto. Skratka, sobotni dan je bil za vsaj ducat ilegalcev sprehajalni in spoznavni dan po mestu Kočevje. 

S Policijske uprave Ljubljana poročajo, da so v 48 urah prijeli 35 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Izsledili so Indijce, Pakistance, Irance, Maročane, Alžirce, Sirce, Iračane, Palestince, Egipčane in Somalce. Prijeli so jih v Kočevju, Starem Kotu, Travniku, Grosupljem in Ljubljani.

Že v soboto pa nas je eden od bralcev iz Kočevja opozoril, da so v njihovem mestu prijeli več migrantov, ti so se prosto sprehajali po mestu, prijeli so jih tudi v podzemni garaži enega od kočevskih blokov. Nato so preventivno preverjali še vse garaže v bližini. Sporočili so nam tudi, da so bili pred Lidlom opaženi 3 do 4 ilegalci, 5 jih je bilo pred občinsko stavbo, 3 pred pošto. Skratka, včerajšnji dan je bil za vsaj ducat ilegalcev sprehajalni in spoznavni dan po mestu Kočevje. Kako se je končala njihova pot, policija ne poroča.

Kočevje

V Novem mestu ilegalca prijeli v središču mesta, ob knjižnici
Prijeti ilegalec, domnevno Pakistanec, v Novem mestu. V soboto, 17. avgusta 2019, okoli 9.45, ob novomeški knjižnici v središču mesta. Portal Dolenjskanews.com je včeraj poročal, da so novomeški policisti okoli 9.45 enega od ilegalcev lovili v središču Novega mesta. Prijeli so ga v neposredni bližini sodišča in knjižnice. Po neuradnih podatkih je ilegalec prišel na Novi trg, kjer je želel kupiti telefonske številke za mobilne aparate. Policiste je o ilegalcu obvestil trgovec. Ko sta na kraj prišla policista, je ilegalec, domnevno Pakistanec, pobegnil. Po uri lova so ga prijeli in pridržali.

Portal je še poročal, da so v nedeljo ilegalce prijeli tudi med Ratežem in Petelinjekom. Iz tega je razvidno, da je ilegalcev čedalje več in tudi vse bolj predrzni so. Če si sredi sobote upajo prosto sprehajati po Kočevju in nakupovati v središču Novega mesta, hkrati pa se pojavljati tudi ob glavni cesti Novo mesto-Šentjernej, potem vemo, koliko je ura. Do še večjih težav je le še korak. Dodajmo, da bo PU Novo mesto poročilo o prijetih čez vikend posredovala jutri, v ponedeljek, kot je to običajno za to policijsko upravo.

Moja-Dolenjska