fbpx

Izolski otok v sodelovanju z nedelujočim podjetjem 2TDK

Foto: sta

Občina Izola je v svoj prostorski načrt skupaj z Občino Koper umestila tudi namero o gradnji 4 hektare velikega otoka pred Izolo, katerega nameravajo zgraditi skupaj s projektnim podjetjem 2TDK iz odpadnega materiala gradnje II Tira. Kot pa smo že poročali, podjetje 2TDK trenutno nima niti zakonske podlage za svoje delovanje, saj Ustavno sodišče še vedno presoja o ustavnosti referendumske zakonodaje na podlagi katere je bil izveden referendum o II Tiru.

Od te odločitve Ustavnega sodišča je odvisna uveljavitev zakona o drugem tiru, ki bo sploh dal zakonsko podlago za delovanje projektnega podjetja 2TDK, ki pa je v času od svoje zasnove leta 2016 že porabilo skoraj pol milijona € (cca 890 minimalnih plač) državnih sredstev za svoje neuradno delovanje.

V izjavi za javnost so pojasnili, da je »Projekt umetnega otoka pred Izolo že sestavni del regionalnega prostorskega načrta, saj je za razvoj vseh dejavnosti v tem delu Izole gradnja otoka izjemnega pomena.” ter dodali, »Tako smo obema institucijama v tem tednu poslali vabilo z željo, da se čim prej sestanemo in dogovorimo za naslednje korake.«

Celoten članek si lahko preberete TUKAJ