fbpx

Jugovzhodna Slovenija: 14 bogatih ima v lasti 626,5 milijona evrov

Foto: iStock

Na lestvici sto najbogatejših je 14 posameznikov, ki prihajajo iz naše regije ali pa so z njo zelo povezani. V lasti imajo 626,5 milijona evrov premoženja.

Sto najbogatejših Slovencev ima sicer 5,18 milijarde evrov premoženja, kar je približno osmino slovenskega bruto družbenega proizvoda (BDP). Njihovo premoženje se je v letu dni povečalo za 12,5 odstotka. Od dobrih 5 milijard evrov so več kot petino pridobili s prodajo podjetij. Podatke je tudi letos zbrala in objavila revija Manager.

Prvih deset najbogatejših v Sloveniji: Samo in Izza Login, Sandi Češko, Marko Pistotnik, Joc Pečečnik, Tatjana in Albin Doberšek, Damijan Merlak, Igor Akrapovič, Nejc Kodrič, Gabrijel in Petra Rejc in družina Lah. Prag za vstop na lestvico se je letos zvišal. Potem ko je lani za uvrstitev med sto najbogatejših zadoščalo 17,6 milijona evrov premoženja, ga je bilo letos prvič potrebnega več kot 20 milijonov evrov.

Na portalu Moja Dolenjska smo v nadaljevanju preverili, kdo iz Jugovzhodne Slovenije je med 100 najbogatejšimi. Neposredno iz naših krajev prihajajo ali pa so povezanimi z njimi naslednji. Več si lahko ogledate na tej povezavi.

e-Dolenjska