fbpx

Koronavirus udaril v Domu starejših občanov Metlika – okuženih 12 ljudi

Dom starejših Metlika. je bil zaradi strokovnih napak šarčeve vlade žrtev hude epidemije koronavirusa med oskrbovanci doma in zaposlenimi. Napake Šarčeve vlade pa so povzročile tudi smrti med okuženimi z viursom covid-19. (Foto: posnetek zaslona/Dom starejših Metlika)

Pred dnevi smo v slovenski javnosti izvedli za neprimerno dejanje zdravnika v Metliki, ki je kot okužen imel stik s stanovalci in zaposlenimi v Domu za starejše v Metliki. Sedaj so znani rezultati testov. Okužilo se je 12 ljudi, od tega sedem stanovalcev in pet zaposlenih.

Po poročanju portala Moja Dolenjska je vodstvo Doma za starejše Metlika sporočilo, da je v domu 12 okuženih s koronavirusom, od tega sedem stanovalcev in pet zaposlenih. Vse okužene stanovalce so premestili v oskrbo v Univerzitetno kliniko Golnik.

Zaposlenim in stanovalcem sta na voljo dve psihologinji, ki nudita telefonsko pomoč skupno 4 ure dnevno. Specializirana ekipa z Univerzitetne klinike Golnik je brise vsem stanovalcem in zaposlenim vzela v sredo, 11. marca 2020. Še zadnje rezultate vseh odvzetih brisov so v DSO dobili danes ob 9.20, so zapisali na Facebook strani.

Luka Perš