Lidl Slovenija v Grosupljem odprl svojo 51. trgovino

Foto: Občina Grosuplje

Lidl Slovenija je v četrtek, 14. decembra 2017, na Cesti dr. Jožeta Pučnika v Grosuplju, odprl svojo novo trgovino, že 51. v Sloveniji.

“Grosuplje, dobro jutro. Pozdravljeni vsi zbrani in dobrodošli na otvoritvi že 51. Lidlove trgovine v Sloveniji, tukaj na cesti dr. Jožeta Pučnika”, je navzoče pozdravila povezovalka programa. “To kar vidite danes in kar boste še imeli priložnost videti, ko boste stopili v notranjost trgovine, je nekaj povsem drugačnega, novega”.

“Leto praznovanja 10. obletnice mineva v znamenju navdiha. Vseskozi sledimo zavezi, da v naših trgovinah ponujamo izdelke odlične kakovosti po ugodni ceni, in da skrbimo, da se kupci v naših trgovinah dobro počutijo, da je nakup pri nas preprost in hiter. Pozitivne izkušnje iz drugih slovenskih krajev, kjer že stojijo trgovine, zgrajene na ta način, nam potrjujejo, da smo na pravi poti. Prepričani smo, da bo Lidlova trgovina v Grosuplje prinesla kakovostno ponudbo in poskrbela za preprosto dober nakup”, je na otvoritvenem dogodku zbranim dejal Miha Repolusk, vodja prodaje za zahodno regijo pri Lidlu Slovenija.

Povezovalka je poudarila, da v Lidlu Slovenija izredno cenijo tudi sodelovanje tudi na lokalni ravni, zato je pred mikrofon povabila tudi župana Občine Grosuplje dr. Petra Verliča. “Lepo dobro jutro voščim in kar že na začetku vam čestitam ob otvoritvi tako lepe trgovine”, je navzoče pozdravil župan dr. Peter Verlič. Povedal je, da ima Občina Grosuplje svojo usmeritev razvoja zapisano v treh G-jih. Gospodarna, gostoljubna in globalna občina. Izpostavil je, da z otvoritvijo te trgovine postajamo še bolj gostoljubna občina in obenem novi trgovini Lidl izrekel dobrodošlico. “Upam, da bodo tukaj zaposleni odkrili vse to naše gostoljubje, trgovina ga že omogoča, za naše občanke in občane pa to pomeni širitev trgovske ponudbe in prepričan sem da tudi ugodne cene”. Ob koncu leta je vsem skupaj zaželel lepe božične praznike in za kupce uspešno leto z nizkimi cenami.

V Lidlu Slovenija cenijo tudi dobrodelnost in verjamejo, da je z majhnimi koraki mogoče narediti velike spremembe, zato po najboljših močeh pomagajo tistim, ki v življenju kdaj naletijo na težave. “Ustvarimo boljši svet” je njihovo vodilo in sporočilo. Ob odprtju nove trgovine so se povezali s hišo zavetja Palčica iz Grosupljega, katerih poslanstvo je zaščita otrok in njihovih interesov. Ob tej priložnosti so Hiši zavetja Palčica podarili 5 vozičkov napolnjenih s prehranskimi in higienskimi izdelki.

Foto: Občina Grosuplje

Sledil je slavnostni prerez traku. Vodji prodaje za zahodno regijo v Lidlu Slovenija, Mihu Repolusku, sta se pri slavnostnem prerezu traku pridružila župan Občine Grosuplje, dr. Peter Verlič, in Manuela Ham, vodja Hiše zavetja Palčica.

Nova Lidl trgovina prinaša sodobno notranjost in edinstveno nakupovalno izkušnjo, zaposlovala pa bo 16 ljudi. Nova Lidlova trgovina se razprostira na 1.400 kvadratnih metrih in za kupce, zaposlene in okolje prinaša številne prednosti. Ima velike steklene površine, kar omogoča več naravne svetlobe, ob vstopu pa kupce v notranjost prodajnega prostora prijazno povabi svetel in vizualno toplo zasnovan predprostor. Sodobne so tudi blagajne na dotik, ki imajo tudi podaljšan pult za lažje pospravljanje nakupa.

Trgovina je zgrajena v skladu s sodobnimi standardi gradnje in kot taka zagotavlja še boljšo nakupovalno izkušnjo. Kupcem so na voljo tudi sanitarije in kotiček za previjanje dojenčkov, sodelavkam in sodelavcem v trgovini pa prostornejši in svetlejši prostori za zaposlene. Trgovina je obenem zgrajena skladno z visokimi okoljskimi standardi in trajnostnimi usmeritvami ter ima vgrajeno toplotno črpalko, ki bo omogočala ogrevanje trgovine z naravnimi viri toplote.

N. Ž.