Lista Mladih – Povezujemo ne more več sodelovati z županom Arsenovičem!

Mariborski župan Saša Arsenovič.

Lista mladih – Povezujemo, ki jo v mariborskem mestnem svetu zastopa njen predsednik Matic Matjašič, je danes nepreklicno izstopila iz koalicije župana Saše Arsenoviča. Kot je pojasnil Matjašič, imajo z županom in koalicijskimi partnerji drugačen pogled na politiko, komunikacijo in način dela, zato so razhajanja med njimi prevelika.

Njihov edini svetnik za zdaj ostaja predsednik odbora za mladino, šolstvo in šport, ob tem pa napoveduje, da bo še naprej zelo aktiven svetnik, ki bo s samostojnim delom, vlaganjem odlokov ter pobud in drugimi načini deloval v korist mesta in občanov – predvsem mladih, ki jih je iz dneva v dan manj.

V listi pojasnjujejo, da pričakovanj tistih, ki so jim dali svoj glas, znotraj koalicije ne morejo izpolnjevati v celoti, saj so jih koalicijski sporazum in partnerji začeli omejevati pri njihovem načinu dela, ki je odprt, vključuje javnost in ne teži k dogovorom za zaprtimi vrati. Ob tem poudarjajo, da odhod iz koalicije ne pomeni, da bo njihov svetnik zdaj zavzel povsem opozicijsko držo ter glasoval proti vsem županovim predlogom, pač pa bo podprl vsak dober projekt, do slabih predlogov za mesto pa bo argumentirano kritičen.

Za izstop se je lista odločila, ker naj bi jo koalicijski partnerji tudi uradno obvestili, da po njihovem mnenju kršijo koalicijsko pogodbo. Če bi se danes odločali še enkrat, bi verjetno ponovno podprli tak dokument in se pridružili koaliciji, nikakor pa niso pričakovali in nikoli podprli ideje, da bi bili v njej zgolj številka ali celo glasovali po navodilu ter da bi kdo omejeval našo komunikacijo.

Odhod ene od svetniških list z enim samim svetnikom za mariborsko županstvo ni tragičen, saj je v njej še vedno deset list. Najštevilnejša med njimi je Arsenovičeva lista z enajstimi svetniki, ob tem pa so v koaliciji tudi trije svetniki SMC, ki so Arsenoviča na županskih volitvah tudi kandidirali. Koalicijo v 45-članskem mestnem svetu sestavljajo še svetniki Liste kolesarjev in pešcev, SD, Levice, DeSUS, NSi, Liste Gasilcev Maribora, Stranke mladih – Zeleni Evrope in Liste Melite Petelin, pogojno pa se jim pridružuje tudi Lista za pravičnost in razvoj.

C. Š., STA

 • rrrrr

  Lista Mladih Mariborčanov, kaj pa ste pričakovali od Arsenoviča ?
  Dobro kar je, je. Prešteje si denarčke v denarničkah, prstke na rokicah in uheljčke na kepicah, pa hitro domov k mamicam.

 • Stajerka

  ….pa to ne moreš verjet……tolko partnerjev pa tako zanič program……a pol so se vsi odločili, da bodo držali štango Jankovićevemu vajencu……je že začel – najpomembnejša je okolica njegovega poslovnega objekta…..medtem 60% občinskih cest RAZPADA – dobesedno……menim, da je bil Glavni trg ena najbolj infrastrukturno nedotrajanih lokacij……za kozlat – dobesedno!!

 • šmentanamuha

  Tole je zdaj kuj nekaj. Mene zanimajo vsebinska razhajanja. Postala sem sumničava do nekih list mladih, kar koli in kdor koli je že to. Ringaraja starejših mladincev v parlamentu, ki bi radi potegnili svojo infantilnost do štiridesetega in še čez, če bi se dalo, je zame dovolj dober razlog, da na tako jokanje ne gledam s pretirano simpatijo. Napišite malo več, za kaj gre.

 • Vana

  https://maribor24.si/slovenija/novoustanovljena-lista-mladih-s-potencialnim-kandidatom-za-zupana
  ? ? ? ? ? saj je človek čisto zbegan od teh vsemogočih list. . . . .strank. . . . .strančic !! Vendar so v osnovi vse enake. Ko je potrebno skupaj stopijo, drugače pe meglo mešajo. Kako naj se potem ljudje odločijo ??