Logar tudi uradno vstopil v župansko tekmo: “Prišel je čas, da se pogleda pomanjkljivosti, ki so se v Ljubljani nabrale v zadnjih 12 letih”

Foto: STA

Županski kandidat SDS Anže Logar je skupaj s kandidati SDS za mestni svet vložil kandidaturo za župana in svetnike Mestne občine Ljubljana. Ob tem je izrazil pričakovanje, da bo kampanja temeljila na soočenju programov, saj je po njegovih besedah čas, da se pogleda tudi pomanjkljivosti, ki so se v Ljubljani nabrale v zadnjih 12 letih.

“Mislim, da je ravno predstavitev različnih programov tisto, kar Ljubljančani potrebujejo, da se bodo na koncu lahko odločili za pravo izbiro,” je v izjavi za medije pred vložitvijo kandidature poudaril Logar.

Kandidat SDS je izrazil zadovoljstvo nad podporo, ki sta mu jo namenili NSi in SLS, vesel pa bo tudi še kakšne. “Če bo med njimi tudi LMŠ, verjamem, da bo to zaradi programa in zato, ker bodo verjeli, da lahko ta program tudi skupaj izpeljemo,” je odgovoril na vprašanje, ali v morebitnem drugem krogu pričakuje podporo te stranke. Prav tako Logar upa, da bo volilna udeležba čim višja.

Janković ne bo zmagal, če bo prišlo do soočenja programov
Logar je komentiral tudi napoved aktualnega župana Zorana Jankovića, da bo zmagal že v prvem krogu. Če bo kampanja odprta in bodo kandidati imeli dovolj priložnosti za soočenja programov, Logar verjame, da se bodo meščani znali prav odločiti. “Glede na to, da je dejal, da gre na te volitve brez programa, lahko tudi Janković podpre naš program, da ga bomo skupaj izvajali,” je dodal Logar.

dr. Anže Logar je oddal kandidaturo v spremstvu podpornikov.

Prav zaradi predvolilnega časa so v SDS sicer predlagali, da bi nekatere projekte mestne občine prestavili na čas po volitvah, sploh tiste, ki so dvomljive vsebine, ker nimajo jasne strukture investitorjev. Če je Janković tako samozavesten, da bo zmagal že v prvem krogu, po Logarjevih besedah ni razloga, da njihovega predloga ne bi upošteval, poroča STA. Med drugim je opomnil, da je v primeru predvidenih obsežnih sprememb prostorskega načrta za območje Parmove ulice tudi civilna iniciativa opozorila, da je predlog slabo pripravljen in da niso upoštevane njihove pripombe. S tem bi se soseska bistveno povečala in Logar meni, da imajo tamkajšnji prebivalci pravico, da povedo svoje.

C. Š.