Magna odpušča! Obljube Počivalška in Cerarja so se izkazale za lažne!

Počivalšek in Cerar

Magna Steyr je bil projekt dr. Mira Cerarja, ki je moral biti speljal za vsako ceno. Slovenski okoljski sklad je samo leta 2017 na račun AAG nakazal prek 31 tisoč evrov denarja. (Foto: SMC)

Največja slovenska gospodarska zgodba v zadnjem obdobju, kot so jo imenovali v mandatu vlade Mira Cerarja, poka po šivih. Slovenski obrat Magne Nukleus je že odpustil prvih šest ljudi. Med drugim so odpustili tudi delavca, ki je zamenjal avstrijski obrat za slovenskega, a zdaj dočakal kruto usodo. Besede Cerarja in Počivalška, ki sta obljubljala novih 1.500 delovnih mest na Štajerskem, pa so se izkazale za lažne. 

Spomnimo se, kako je najbolj etična vlada v zgodovini Slovenije pod vodstvom bivšega premierja Mira Cerarja peljala največjo gospodarsko zgodbo o investiciji Magne Steyr v Sloveniji. Iskali so lokacije in po velikem odporu javnosti postavili nov obrat v Hočah pri Mariboru. Levičarska oblast je veselo poteptala vse okoljevarstvene zahteve, prilagajala zakonodajo s spornim zakonom “Lex Magna” in velikodušno dala 20 milijonov subvencij za delovanje obrata v Hočah. A komaj po dobrem letu dni delovanja so se v slovenskem obratu zgodila že prva odpuščanja.

Pred dnevi so v slovenski javnosti zaokrožile slabe novice iz Avstrije, da je Magna Steyr odpustila 700 ljudi, predvsem posredniških delavcev. Magna v avstrijskem Gradcu predstavlja zaradi katastrofalne gospodarske situacije na Štajerskem in v Pomurju pobeg pred nemočjo, ki ga čutijo v tem delu Slovenije že od prvega dne samostojne Slovenije. Pred dnevi so slovenski predstavniki Magne zagotavljali, da pri njih ne bo nobenih odpuščanj. Danes smo izvedeli, da so se gladko in grdo zlagali.

Prišel delat v Slovenijo za boljšo prihodnost, zdaj so ga odpustili
Po poročanju spletnega portala ptujinfo.com so v četrtek odpustili prvih šest redno zaposlenih delavcev. Odpuščeni delavci so šokirani, saj jim je bilo obljubljeno, da se odpuščanja ne bodo dogajala in je njihova zaposlitev varna. Vse besede vodilnih so bile le pravljice, na katere so naivni delavci nasedli in jim verjeli. Svojo kruto usodo je delil eden izmed neimenovanih odpuščenih delavcev, ki je v preteklosti delal v avstrijskem obratu pol leta samo nočno izmeno. “Eno leto sem bil v Gradcu, pol leta sem delal le v nočni izmeni. Prišel sem v Slovenijo, obljubljeno mi je bilo marsikaj, potem pa me je čakalo tole. Naslednja dva tedna, torej do konca izteka odpovednega roka, bodo delavci na izrednem dopustu. Vse skupaj se mi zdi podobno mešetarjenju,” trdi neimenovani delavec.

Foto: epa

Kje sta zdaj Cerar in Počivalšek, ki sta obljubljala 1.500 novih delovnih mest?!
Spomnimo, da je takratna Cerarjeva vlada vsak mesec paradirala po gradbišču in obljubljala, da je to investicija, ki bo spremenila podobo štajerskega gospodarstva. Aktualni gospodarski minister Zdravko Počivalšek je obljubljal, da bo s postavitvijo obrata imelo veliko korist lokalno podjetništvo, saj naj bi se v prihajajočih letih ustvarilo novih 1.500 delovnih mest! Izkazalo se je, da je levičarska oblast še enkrat prodala pravljico za lahko noč štajerski regiji, ki se sooča z visoko brezposelnostjo in revščino.

Luka Perš

 • Andrej
 • Andrej

  Šarec nima časa za Slovence. Mora v NY in ZN štrajkat skupaj z Greto.

 • Unikatna

  Glavno, da so dobili od SLO denar in dovoljenje za obratovanje…sedaj pa se pod nosom obrišite za del. mesta, prihaja kriza in zmanjšanje naročil!

  Naivneži!!!

  • tomven

   Naivneži? Kje pa, vse je bilo preračunano. Del državne pomoči se je razdelil, v to sem prepričan.

 • antimur

  Mine ti do življenja, ko vidiš, da cepca, kučanističnega podrepnika ter razvajenca kdorkoli imenuje doktor. Povsem boste razvrednotili ta naziv. Sicer je pa v Sloveniji tako vse razvrednoteno, od predsednika države, premierja, ministrov, levofašističnega parlamenta, kulture, bančništva, gospodarstva.

  • IZBIRA

   Doktorati in razne titule komunističnih paglavcev niso vredni papirja. To je vse napumpano in podarjeno z namenom ohranjanja omrežja skozi potomstvo, se pravi nepotizem in favoriziranje paglavcev kljub nizki inteligenci in potencialu, Med takimi je tudi Cerar Cmeravi.

   • Matjaz Mraz

    Itak imajo v 99%neke politoloske doktorate ali pa iz upravnih ved, pa neke primerjalne in evropske študije.

    • Nata

     Magisterije imajo tudi glasbeniki. . . . . . komaj zlezejo iz plenic, že mislijo na magisterij , ali celo doktorat !!

   • Steiermark

    Udbovska deca, pač!

  • tomven

   Nič bat, vse podiplomske nazive je dobil zaradi staršev in vez, ne zaradi znanja. On po znanju ni niti d od doktorja.

 • Andrej

  Kdor je kadarkoli verjel komunistom se je opekel. Vedno. Laž je temelj komunističnega delovanja. Vsi to vedo, le Slovenec ne. BEEEE.

 • samotoje

  1. Noben politik ne more in nima nobene pravice obljubljati delovnih mest v privatni firmi.
  2. Kdor je verjel politikom in se šel socializem, češ, vlada je obljubila delovna mesta, naj si natakne oslovska ušesa in si stokrat reče …
  3.Cel svet že trobi, da se evropska (predvsem nemško) gospodarstva ohlajajo, prihaja naslednja ciklična kriza, v Sloveniji pa še kar šoki in presenečenje, ker v privat firmi odpuščajo?!

  • ROMAN Naprudnik

   se strinjam z napisanim.
   Delovnih mest bi bilo več,če se ne bi politiki vtikali v gospodarstvo in samo popravili zakonodajo,seveda če bi znali ter predvsem hoteli.

   • tomven

    V primeru Magne seveda ni šlo za skrb za nova delovna mesta, ampak samo za nagrade, ki so jih dobili. Za delovna mesta se konkretno tem tovarišem jebe.

  • xtc

   Težava je ,da ta kriza ni več samo ciklična marveč še posledica neodpravljenih napak iz prejšnje.

 • Inkvizitor levice

  Banda lažniva levuharska…potučti jih je treba, kot zajce. Za vrat s kolom pol pa naj kurbe murgelske cvilijo. ☠ ☠ ☠

 • xtc

  Samo bedaki so nasedli pravljici o Magni,sicer pa se ve da bo kriza prinesla odpuščanje in ni izključeno tudi zaprtje Hoč ob skrčenju proizvodnje.

 • Bogdan Šalamun

  Koliko je pisec dobil za to antiprolpagando?

  • tomven

   Definitivno manj, kot akterji te zgodbe.

 • samsara

  3.000 (tritisoč) delovnih mest, je blejal Mirssad Cmeroglu, da bo dobila Slovenija s tem za kar si on zelo prizadeva.
  Kilavo dete tisočerih udbokomunističnih babic, pa še kakšnega udbostrica, za dobro mero kilavosti.

  • tomven

   Mirsad Cmeroglu…Za tole dam pa 17 na n plusov!

 • črnaovca

  Magna ni socialistično podjetje ne Karitas in ne trpi lenuhov. Torej koga odpušča? Morda je med odpuščenimi delavci ki delajo samo z levo roko ker v desni imajo telefon tudi kak dober politični kader a v tej fabrki se dela ne politizira

 • Janez

  Ponuja se nam možnost ,da tem koruptivnim “kurbam” izstavimo “račun.”Zato vsi ki imate še kaj ljubezni in spoštovanja do DOMOVINE SLOVENIJE ,in vam ni vseeno,kaj se z njo dogaja,pridite 10.10.v Ljubljano pred Prešernov spomenik,da pokažemo barabam kje jim je mesto.

 • tomven

  Pri tem ste izpustili pokvarjenega žepana sorška. Kolikor imam v spominu se je na vse pretege trudil prepričevati živelj v koristnost le te ” najboljše naložbe”. Seveda naložbe za njegov žep. On je prvi, ki bi ga bilo treba fino “prešlatat”,!

 • mona lisa

  Slovenija je prodana tujcem. Smo hlapci v lastni državi.

 • Kr_neki

  Na novi24 ste pa tej levičarski oblasti lepo “držali štango” in pljuvali čez okoljevarstvenike

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!