fbpx

Metropolit Zore v velikonočni poslanici: Srečanje z Jezusom pomeni življenje, kakršnega ne more dati nič na svetu

Stanislav Zore (Foto: STA)

Vera živi iz srečanja, je v velikonočni poslanici poudaril ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore in nadaljeval: “Vsem, ki iščete resnico, iskreno voščim, da bi v letošnjem praznovanju Jezusove velike noči doživeli radost srečanja z njim.” Dodal je, da mora odmevati voščilo: Kristus je vstal. Zares je vstal.

Kot je zapisal nadškof, bo iz tega srečanja zaživela vera ljudi vanj in obdarovani bodo z življenjem, kakršnega ne more dati nič na tem svetu. Srečanje z Jezusom pa korak napoti naprej. Magdaleninega k učencem, vašega k bratom in sestram, je dejal.

Ob tem je spomnil na velikonočno jutro, ko je Marija Magdalena navsezgodaj prišla k Jezusovem grobu in ugotovila, da je prazen. “Peter in Janez sta odkrila povoje, s katerimi so povili Jezusovo telo za pokop, in prtič, ki je pokrival njegov obraz,” je nadaljeval.

Marija je nato zaslišala svoje ime, ki ga je izgovoril glas, ki ga je tako dobro poznala. Obrnila se je proč od groba in verovala. Pred njo je stal Jezus. Srečanja z vstalim Jezusom so prebudila vero tudi v drugih učencih, je še dodal.

Tudi novomeški škof Andrej Glavan je v velikonočni poslanici kristjanom, še posebej bolnim in trpečim, ter vsem ljudem dobre volje voščil blagoslovljene velikonočne praznike. “Jezus živi in tudi nam obljublja večno življenje, zato veselo praznujmo,” je dejal.

Oznanilo o praznem grobu in Jezusovem vstajenju je po njegovem mnenju najpomembnejša vest celotne človeške zgodovine.

C. Š.