Migracije ne pojenjajo, Slovenija v zadnjem dnevu dobila novo pošiljko več kot 200 ilegalcev

Foto: Bralec Nova24TV

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 187 ilegalnih prehodov državne meje. 79 so jih prijeli na območju Policijske uprave Novo mesto.

Pritisk ilegalnih migracij na našo državo ne pojenja, saj Slovenija z novo Golobovo vlado velja za migrantom prijazno državo, slovensko-hrvaška meja pa je nezadostno varovana. To v teh dneh najbolj občutijo prebivalci Rakitovca in okoliških vasi, kjer se dnevno sprehaja na stotine ilegalcev. V zadnjih 24 urah so jih namreč prijeli 187, številni so seveda ušli policijski kontroli in nadaljujejo pot po Sloveniji.

79 ilegalcev prijeli na območju PU Novo mesto
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Brežice, Rigonce, Prilipe, Perišče) izsledili in prijeli 20 državljanov Indije, 19 državljanov Iraka, 12 državljanov Sirije, devet državljanov Rusije, sedem državljanov Pakistana, pet državljanov Bangladeša, štiri državljane Burundija in po enega državljana Afganistana, Palestine in Tunizije. Policijski postopki  s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sara Kovač