fbpx

Nova šola na Polici že z novo označevalno tablo

Približuje se Slovesna otvoritev nove Podružnične osnovne šole Polica. Ta bo potekala prav na prvi šolski dan, v petek, 1. septembra 2017, ob 17. uri. Ob tej priložnosti nas bodo nagovorili tudi župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič, poslanec Državnega zbora Republike Slovenije Janez Janša in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. S petjem, plesom in glasbo pa bodo slovesnost obogatili basbaritonist Marko Fink ter učitelji, učenci in starši Podružnične osnovne šole Polica. Ta dan bo praznik za vso občino Grosuplje, zato ste vsi občanke in občani prav lepo povabljeni, da ste tudi vi del tega veselega dogodka.

Nova šola je za sprejem svojih učencev že skoraj pripravljena, urejajo se še zadnji detajli. V petek, 25. avgusta 2017, so se tako župan dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar s sodelavcema ter ravnateljica Osnovne šole Brinje Grosuplje Natalija Kotar, vodja Podružnične osnovne šole Polica Marija Podvršič in predsednik krajevne skupnosti Polica Mitja Gioahin razveselili nove označevalne table, ki bo krasila novo šolo.

Ker pa se približuje prvi šolski dan, naj opozorimo tudi na varnost otrok v prometu. Do 1. šolskega dne se bo po vsej občini tudi letos izvedlo obnovitveno barvanje talne signalizacije, predvsem v okolici šol. Prav tako bodo prve dni šolskega pouka za varnost otrok skrbeli predstavniki ZŠAM Grosuplje, pri varovanju otrok bodo sodelovali tudi policisti in redarji. Pomembno pa je, da smo v tem času na varnost otrok v prometu še posebej pozorni tudi vozniki.

C. Š.