fbpx

Ob koncu tedna prijeli 85 migrantov

Foto: Twitter

Policisti PU Novo mesto so ob koncu tedna pri opravljanju nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 30 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so jih na območju krajev Preloka, Vinica, Vukovci, Zapudje, Dalnje Njive (vse občina Črnomelj) in Slogonsko (občina Brežice).

S PU Novo mesto so sporočili, da policijski postopki s tujci, državljani Pakistana, Iraka, Afganistana, Sirije, Alžirije, Libije in Tunizije, še niso zaključeni. S PU Koper pa so sporočili, da so minuli vikend policisti na njihovem območju prijeli 55 ilegalnih migrantov; 14 od teh je zaprosilo za mednarodno zaščito.

Pri tem so sporočili, da so v petek po 18. uri policisti na cesti Dolnji Zemon–Ilirska Bistrica ustavili osebni avto VW Golf, hrvaške registracije (vozil ga je 47-letni državljan Hrvaške, sopotnik je bil 48-letni državljan Srbije), kmalu zatem pa še kombi, prav tako hrvaških registrskih številk, ki ga je vozil 37-letni državljan Srbije.

kombiju je bilo 28 ilegalnih migrantov, in sicer 26 državljanov Pakistana in 2 državljana Indije. Državljane Pakistana in Indije so izročili hrvaškim varnostnim organom, razen devetih mladoletnih oseb, ki so zaprosile za azil. Za vse tri vodiče, dva državljana Srbije in državljana Hrvaške, je bil po zaslišanju odrejen pripor.

Več na moja-dolenjska.si …