fbpx

Planinska zveza Slovenije naproša: Ne hodite gledat pogorišča!

Mozirska koča na Golteh je pogorela do tal (Foto: Facebook)

Pisali smo že o tem, da je pogorela Mozirska koča. Mozirjani in planinci po vsej Sloveniji so zaradi tega prizadeti. Podpora in upanje, da bo koča ponovno stala, se te dni vrstijo s strani planinskih društev po celotni Sloveniji.

Trenutno je pogorišče še v fazi strokovnih ogledov in forenzičnih preiskav, kaj je bil vzrok hudega požara. Planinska zveza Slovenije se je s prošnjo obrnila na vse planince in na vse obiskovalce Mozirske koče – takole so zapisali: “Vso zainteresirano medijsko javnost in planince prosimo, da se v prihodnjih dneh zaradi preiskave požara in zavarovanega območja ne gibljejo v okolici koče.”

Spomnimo. Celjski policisti so bili o požaru na Golteh obveščeni v sredo okoli pol osmih zvečer, Mozirska koča je bila sicer zaprta in naj bi v njej ne bilo ljudi. Posredovalo je več gasilskih društev s 16 vozili in 84 gasilci, prvi so pri požaru posredovali gasilci PGD Mozirje. V dobrih dveh urah so požar uspeli omejiti in preprečiti širjenje na gozd. Kot je za STA povedal gasilec in poveljnik PGD Mozirje Stane Weiss, gasilci koče niso mogli rešiti, saj je pogorela do temeljev.

Golte seveda lahko obiščete in vas bodo veseli – v bližini pogorišča pa se nikar ne zadržujte, saj bi lahko s svojo prisotnostjo ovirali delo strokovnjakov.

Sasa novice