fbpx

Po desetletju prevoza vode s cisternami, končno nazdravili z Joštar`co

Foto: STA

Domačini vasi v bližini sv. Jošta, so končno prišli do vključitve novega vira Javornik v obstoječ vodovodni sistem. S tem sta Komunala Kranj in Mestna občina Kranj zagotovili nemoteno oskrbo s pitno vodo za prebivalce Javornika, Pševa, Jošta in Čepulj ter vse obiskovalce sv. Jošta.

218 prebivalcev omenjenih vasi je zadnje desetletje vodo dobivalo s pomočjo prevozov vode z gasilskimi cisternami. S tem se je krajanom kakovost življenja in bivanja bistveno povečala, saj bodo odslej imeli zagotovljeno zadostno količino kakovostne pitne vode.

Celoten članek preberite na gorenjski-utrip.si

Marko Kocjančič, direktor Komunale Kranj, se je dotaknil pomena kakovostne pitne vode in nasploh vode za življenje, ki so ga doslej prav prebivalci omenjenega območja predolgo občutili na “lastni koži”. “Tlačni preskusi v dobi testiranja so pokazali, da je vode dovolj. Ne le to, voda izpod Jošta je tudi med bolj kakovostnimi,” je še dodal in zagotovil, da bodo z rednim nadzorom in skrbjo za stalno kakovost vode poskrbeli, da bo nova pridobitev služila svojemu namenu.

Več na gorenjski-utrip.si