fbpx

Razstava Patricije Simonič v dvorcu Coronini: Med zemljo in nebom

Med 15. februarjem in 15. marcem 2018 v dvorcu Coronini v Šempetru nekatera novejša dela razstavlja znana slovenska umetnica Patricija Simonič. Razstava z naslovom Med zemljo in nebom nosi specifičen in prepoznaven avtorski zapis figur, ki ga je nemogoče spregledati. 

Simoničeva je poznana širši slovenski javnosti kot vizualna umetnica na področju likovne umetnosti – slikarstva in kiparstva. Za ljubitelje arhetipne starejše umetnosti so njena dela mikavna tako za ljubitelje renesančne umetnosti kot tudi sodobnejših stiliziranih slogov.
Foto: Arhiv PS

Gre za najvidnejšo predstavnico tradicionalne figuralike in umetniških praks, ki jo likovna kritičarka Ana Marija Stibilj Šajn uvršča v sam realizem, z renesančnimi elementi. Dejavno slikarko zaznamujejo njena z intenzivno kompozicijo, monokromno barvno paleto in globokim duhovnim podtonom nabita platna, ki najgloblje razkrivajo slikarkino likovno veščino in intimo. Na odprtju razstave, ki je požela veliko zanimanja je s klavirjem nastopil tudi glasbenik Gianni Rijavec.

Celoten prispevek si lahko ogledate na goriškem portalu go-portal.si.