fbpx

S torka na sredo je na slovensko ozemlje nezakonito vdrlo večje število ilegalnih migrantov

Slika je simbolična. (foto: Policija)

V obdobju med torkom in sredo so na Policijskih upravah v Ljubljani, Celju in Kopru skupno obravnavali 48 nelegalnih migrantov, pri tem je vezano na mejne zadeve in tujce PU Celje prejela še dodatna dva interventna klica. Kar 54 ilegalnih migrantov so prijeli na območju policijske uprave Novo mesto.

V zadnjih 24 urah so slovenski policisti obravnavali 48 nelegalnih migrantov, PU Celje pa je prejela 2 interventna klica v zvezi z mejnimi zadevami in tujci. Koliko ilegalcev je bilo obravnavanih, v poročilu niso pojasnili.

S torka na sredo so policisti iz PU Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 2 ilegalna migranta, državljana Maroka, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Postopki policistov s tujcema še niso zaključeni, so sporočili iz PU Ljubljana.

Kar 46 nezakonitih prehodov meje pa so v zadnjih 24 urah obravnavali policisti na območju PU Koper.

Zmagovalec dneva je policijska uprava Novo mesto s 54 prijetimi ilegalci
Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju policijske postaje Metlika (Bojanja vas) izsledili in prijeli devet državljanov Irana, na območju policijske postaje Črnomelj (Vukovci) državljana Kameruna in državljana Burundija in na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Dobova) 19 državljanov Burundija, 12 državljanov Somalije, osem državljanov Kube, državljana Bangladeša, državljana Sirije, državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Tanja Brkić