Salvinijeva “Liga” namerava diktatorju Josipu Brozu Titu odvzeti častno državno odlikovanje – V vladi zadostna podpora?

Matteo Salvini ob nedavnem obisku Trsta. Foto: IlPiccolo.

V Trstu bodo v ponedeljek ob 16:30 v prostorih Združenja Istrijanov v Palači Tonello člani lokalnega odbora Salvinijeve stranke Lega predstavili predlog, po katerem bi se nekdanjemu jugoslovanskemu diktatorju Josipu Brozu Titu odvzelo častno odlikovanje, ki ga je voditelju Socialistične federativne Republike Jugoslavije ob obisku Italija leta 1969 podaril takratni italijanski predsednik Giuseppe Saragat. To ni prvi poskus lustracije Tita v naši soseščini, saj so člani lokalnih odborov desnih italijanskih strank to v Trstu poskušali že večkrat, a je ideja v Rimu venomer znova naletela na neplodna tla. No, kot poročajo italijanski mediji na čelu s Triesteallnews, pa trenutno zaradi primata notranjega ministra Mattea Salvinija na italijanskem političnem parketu obstaja resna politična volja za uresničitev tega odvzema.

Kot danes poroča Triesterallnews, člani stranke Lega menijo, da je zgodovina nesporno dokazala odgovornost jugoslovanskega diktatorja Josipa Broza Tita za etično čiščenje, ki je neposredno po drugi svetovni vojni povzročilo smrt tisočih Italijanov v Istri, Reki in Dalmaciji, kot poroča omenjeni časopis, pa tudi eksodus 350 tisoč italijanskih izseljencev.

Kot Triesteallnews citira Massimiliana Panizzuta, vodjo Lige v Furlaniji Julijski krajini, “je poleg tragičnega paradoksa, da je diktator Josip Broz Tito na eni strani povzročil tak pogrom nad italijanskim narodom in na drugi, da mu Italija z odlikovanjem izkazuje najvišjo državno čast, ohranjanje tega odlikovanja žalitev spomina na vse Titove italijanske žrtve”. Kot dodaja Panizzut, fojbe neizpodbitno dokazujejo krvoločnost nekdanjega jugoslovanskega režima, zato njegovo poveličevanje v demokratični Italiji, ki je članica Evropske unije, ta pa je prav tako pred časom sprejela resolucijo, v kateri enako obsoja vse totalitarizme, nima več kaj iskati.

Sabina Homjak iz SDS Primorska: Odločitev Italijanov izzvali Socialni demokrati sami
Predstavitev predloga članov Salvinijeve stranke ravno v tem času pa po mnenju lokalne poznavalke razmer, predsednice Primorske regijske koordinacije SDS Sabine Homjak, ne bi smela priti kot kakšno veliko presenečenje, saj gre delno po njenih besedah tudi za neposreden odgovor na napade Socialnih demokratov na italijansko oblast, katerim so na obali priča v zadnjem času. Tako se je denimo 23. junija letos v Kopru Tržačan David Danev, kateremu je predsednica SD Koper Natalija Gulič podelila priznanje Srebrne plakete Združenja zveze borcev NOB Slovenije za vrednote NOB, ostro obsojal italijanske oblasti, da ne skrbijo dovolj za zamejske Slovence in udrihal čez »skrajno desničarsko« Ligo.

So Socialni demokrati sprovocirali lokalne veljake Lige v Trstu? Tako meni Sabina Homjak. Foto: FB.


“To je samo del resnice, saj bi morala tudi slovenska vlada za te Slovence bolje poskrbeti, saj so vse prevečkrat pozabljeni,”
pa pravi Sabina Homjak in dodaja, da v Trstu in Rimu ni ostalo spregledano dejstvo, da člani slovenske vladne stranke, Socialni demokrati, neposredno na meji mahajo s totalitarnimi simboli, ki jih EU obsoja. “Ezuli vidijo Tita kot zločinca. Izvajal je etično čistko. Po mojem, če se naši socialni demokrati ne bi toliko ukvarjali s Titom, se tudi sosedi ne bi,” je še komentirala Homjakova.

Josip Broz Tito velja za enega največjih zločincev 20 stoletja. Foto: EPA.

Naj spomnimo. Nedavno je novinar Tednika Demokracija Gašper Blažič o fojbah med drugim zapisal, da če bi se leta 1945 in kasneje v Istri zgodil pogrom nad tamkajšnjimi Italijani zgolj na nacionalni osnovi, danes italijanske manjšine v Sloveniji ne bi bilo več. “Fojbe” (kraška brezna) pa so vase v resnici sprejemale trupla vseh žrtev: nacistov, fašistov in komunistov, pripadnike vseh mogočih narodnostnih skupin. Predvsem v času, ko je partizanska vojska za kratek čas zasedla Trst, pa se je v petdesetih dneh na širšem območju Trsta zgodilo največ komunističnih zločinov, pri čemer sta veliko zločinov v sostorilstvu zagrešili komunistični partiji Slovenije in Italije. Šlo je torej za genocid na razredni osnovi, pod katerega se je podpisal – Josip Broz Tito.

L. S.

 • Montana

  Podpiram idejo o odvzemu odlikovanja pedofilu, diktatorju in zločincu Josipu Brozu!

  • zokispoki

   Kdaj ga bomo pa pri nas Sorosu in Svetlani vzeli ? Sam vprasam!

  • zokispoki

   Enonogega bastarda, bi bilo potrbno ekshumirati , njegove ostanke pa zmetati v kraska brezna, tako kot je to sam pocel z tisoci nesrecniki po vojni !

   • Vasja

    Bravo tvoji starši so se pa jokali ko je tito umrl

    • zokispoki

     Jokali so samo kŕeteni in taki zadrgnjenci kit si ti, pametnjakovic !

     • Vasja

      Ja no takle se obnašajo osnovno šolci

     • zokispoki

      Si hotel reci osnovnosolci, kenede levajzarski analfabet !

   • jakob kovač

    Tebe pa poslati pod hitro na pregled v posebno ustanovo

    • Andrej

     Jaka , mislim da si tudi ti potreben zdravljenja , morda izleta v Hudo jamo vključno s prenočitvijo v njej , že v naprej ti želim spokojen mir in počitek med ostanki titoističnih orgij ! V redu , bo šlo , ali se boš pokakal ?

     • jakob kovač

      Moja vest je čista ,tako da jaz z hudo jamo nimam nič,ti pa le pojdi tja počivat

   • Steiermark

    Še prej pa “oživiti” in početi z njim stvari, ki jih je o počel drugim – svojim žrtvam ter ga usmrtiti na isti način ter na pol mrtvega vreči v kakšno kraško jamo….

  • Valter BraniSlav

   Ne podpiram

  • jakob kovač

   Pedofile imaš v cerkvi!

   • Montana

    Enega pedofila imate komunajzarji pod zemljo in to je bil vaš Tito!

    • jakob kovač

     Montana to povej svojemu šefu in ostalim v vodstvu SDS,ker jaz nisem nikoli nikoli bil komunist!

     • Steiermark

      Potem si pa pravgotovo bili “titov pionirče”!

   • Steiermark

    Ali to pomeni, da ste se vsi pedofili zatekli v cerkev?

    • jakob kovač

     Ne ne mislim tebe ampak duhovniške pedofile.

     • Steiermark

      Tukaj ni govora o “meni” ampak o pedofiliranih in pedofilih, ki nosite in obožujete rdečo zvzdo ter množičnega morilca, pedofila in pederajzla tita….. Kaj čemo, imate pač posledice od rajanja pri titeku, kot titovi pionirčki! Sicer pa si največkrat, za takšno stanje, v katerem se nahajate, niste sami krivi ampak ste takšni zaradi posledic zlorabe!

     • jakob kovač

      Nikoli nisem bil komunist in nisem hodil na romanje v Jajce,pa kaj če smo ploskali Titu in bili njegovi pionirčki tudi ti si bil če še nisi smrkav pod nosom! Ti imaš posledice od pisanja takšnih bedarij ,ki zrastejo na koloborantski strani.

     • Steiermark

      dobro te je obdelal tvoj pedofilček titek….. on namreč ni “pedofiliral” starih oslov, ki še vedno obiskujete “nepozabne” kraje, od dedinja do jajca ampak je pedofiliral “pionirčke”, katere je vabil k sebi….. Jaz pa “pionirček” nikoli nisem bila, ker sem morala biti “pionirka”, ki sem pa vse takšne pedofilsko komunistične zveri, prezirala ter nikoli nisem bila med “priljubljnimi” in od zveri izbranimi! Vsak pa seveda ve zase, tako kot ti, ki to svojo nagnjenost pedofilu in posledično trpljenje za štokholmskim sindromom, še vedno čutiš in izražaš v vsakem svojem “komentarju”! Torej “kolaborant” s štokholmsim sindromom, si ti!

     • jakob kovač

      A te je kateri komunist nategnil in odvrgel da si tako jezna nanje,jaz nobenega kraja ne obiskujem ker nisem bil pri tistih kot tvoj vodja.

     • Steiermark

      Poglej kovaćek, ti si pravgotovo bil med žrtvami pedofilsko morilskega diktatorja, pederasta titeka, sicer se ne bi toliko grebel za njegovo “dobro ime” in takšnim kot si ti se reče, da pač trpite za štokholmskim sindromom…. Ne razumeš? Pa pojdi kam na terapijo, da ti bo kakšen dober psiholog ali celo psihiater razložil, celo zadevo…..

     • jakob kovač

      Ti imaš sindrom nore babe zdaj pljuvate po že skoraj 40 let mrtvem človeku,prej si pa še prdnitit niste upali,njemu ni bilo treba biti pedofil,je bil dovolj lep in šarmanten moški,meni ni treba terapija ,tebi pa je!!

     • Steiermark

      Če imam jaz “sindrm nore babe”. potem si pa ti totalni zblojenec! V isti sapi se sprašueš, zkaj “pljuvamo po mrtvem človek”u, ki je že 40 let gniloba v zemlji in “sedi na levici svojega gospodarja, satana, za časa njegovega življenja pa “si še prdnit niste upali” , ker ni bil človek ampak zločinsko zverinska pošast! On kot pedofil in zblojeni množični morilec, se je zadovoljeval tudi s pocestnicami, kot je bila ena izmed njih, jovanka, otročki so pa bili “specialiteta” zanj, ki so mu dali posebno zadovoljstvo, ko jim je šepetal: ljubičice bijelo…… Si pa navaden revež, ki zagovarjaš podgano z rdečo zvezdo , ki je poleg pedofilije počela tudi strašne umore, najprej posiljevala uboge deklice, ki so jih njegovi “partizani” pobirali po vaseh, mu jih pripeljali na ogled in “očistili”, da so mu bile ponudene v obdelavo,pokončanih orgijah pa so jih sšusomvglavo usmrtili ter vrgli v brezno……Ubogi reveži, na duhu….

     • jakob kovač

      Ne da si nora bolna si -The end!!

 • Grega

  Bravo Italia!

 • xtc

  Bravo Salvini tako naprej upam ,da mu sledi še več EU politikov v tem častnem dejanju

 • totex39

  Res sramota, da se bo to začelo v tujini in ne doma, kjer je še vedno “cenjeni”.

  • ZatonMesecnikov

   na jugu že zdavnaj ni več cenjen. Slovenija je neka anomalija, predvsem zaradi razsežnosti zločina, ki se je tukaj zgodil. In s tem posledično strahu pred priznanjem krivde in obelodanjenjem resnice.

   • Steiermark

    Tudi pri nas, na “severu” ni bil in tudi ni, cenjen, seveda od normalnih in neindoktriniranih ljjudi! Samo zafrustrirani in od njega in njegovih revolucionarnih zveri, zlorabljeni, nekoč “titovi pionirčki” pač trpijo zaradi štokholmskega sindroma…

 • Franc Šink

  Tito vseh teh odlikovanj iz celega sveta res ni zaslužil.

  • francelj3

   Zaslužil? Zaslužil je kvečjemu kuglo v glavo, prasec komunistični.

 • AlojzZ

  “Josipu Brozu Titu odvzeti častno državno odlikovanje ”
  “Hrvaška izpolnjuje pogoje za vstop v schengensko območje “

  Molitve za domovine so uslišane. Italijan bo poslal Tita tja, kamor sodi. Hrvat pa bo namesto nas varoval mejo.

 • totex39

  Kmalu bomo zaradi takih komunističnih izobčencev, ki se javno prikazujejo v Sloveniji izločeni v vseh državah in bomo postali ničvredneži in to samo zaradi take politike, ki jo vodijo še vedno noro naravnani komunistični nesposobni “priležniki”.

 • ZatonMesecnikov

  Razen cviljenja iz Slovenije, ne bo nihče drug protestiral….

 • Antonius

  Italijani, bravoooo!!
  Kaj sploh še preostane našim revolucionarnim komunistom in gošarski ZZB, da si oflajštrajo ranjeni ponos?
  Da na Sabotinu k Titu pripišejo še Milan Kučan, Janez Stanovnik, Tito Turnšek in ZZB.

  • Miki Miška

   ha ha ha …

 • totex39

  Večkrat se sprašujem, kako je možno, da v Sloveniji še več kot polovica državljanov časti komunistične ideje in jih tudi podpira, kakšen narod živi v tej lepi alpski deželi, da se ne moremo rešiti vsega tega zla.

  • Janez Korenjak

   Narod, ki mu od leta 1945 pod prisilo perejo možgane. Bebav narod, katerega domet je levo (jaz, napreden in dober človek) in desno (tisto nazadnjaško, proti čemur se borim). Zato toliko levičarjev. Za kontinuiteto bebavosti skrbi šolstvo, mediji in množica “nevladnih” organizacij.

  • Lolo Haus

   Pa ka ti govoris, verjames neke teorije da kucan I partija na skrivaj vladata sloveniji Aleksandra ocasio cortez pa vlada svetu, prostozidarji so ziher krivi, njih pa na skrivaj kontrolirajo judi, jude pa kontrolirajo židi

 • Olga101

  Bravo Salvini!

 • Janez Korenjak

  Čudno, res čudno. Članek je online že nekaj ur, pa se še noben levi trol ni oglasil. Očitno predelujejo čustveni šok na nepojmljivi magnitudi. Pedroslav je že na terpentinu, Dadaisti in Tuneki pa rolajo jointe iz treh velikih rizl.

  • Janez Korenjak

   ..prvi levičarski trol je rabil 4 ure. Bravo Salvini. To pa je direkt žebljico v betico!

 • sveta preproščina

  Fašisti in njihove pritlehnosti. Najbolj ogabni so pa njihovi privrženci na slovenski strani – tako imenovani domoljupi, katolibanska narodnoizdajalska golazen. Da vas ni sram, gnojni tur naroda.

  • macon

   Nisem veren, ti pa z navijanjem za leve v vsakem primeru podpiraš režimsko korupcijo in kriminal. Sram naj bo tebe, bednik zarukan.

   Kot bebčki ponavljate komunajzarske fore o izdajalcih iz 1945-1991, zaostali debili.

   • sveta preproščina

    O, sveda si veren … beli kmer. Sram je lahko samo tebe in tebi podobne. Korupcija in kriminal sta se na veliko začela prav za časa vladavine vašega ljubljenega vodje.
    Mene ne predalčkat, ker nikjer ne boš prebral, da branim SD in Jankovića.

    • macon

     Kretenčina, ne hodim v cerkev in nisem veren. Korupcija in kriminal sta se začela s privatizacijami kučanovih fantov iz F21, v mandatu 2004-2008 pa so jo dokončevali ravno ti isti levi posvečenci.

     Sram bi me bilo, če bi bil tako zarukan kot ti. Vsak stavek, ki ga zapišeš, je nov debilizem na ravni začetka osnovne šole.

    • Janez Korenjak

     …aja? No, leftardi imate od 2008 dalje fore, da bi to “korupcijo in kriminal” sankcionirali. Pa? Samo še bohoti se, kot vedno v humusu socializma. S prstom pa vedno kažete na druge, ko imate roke do komolcev v marmeladi. Sram te bodi, smet izdajalska!

  • if

   Nacist v navezi s komunisti komintenovci Titom, Kardeljem in njuninimi je zvlekel Slovenijo v 2. svetovno vojno. 6. aprila 1941 se je to zgodilo.

   1. maja 1941 sta agresorska vzajemneža skupaj paradirala na Rdečem trgu v Moskvi.

  • Janez Korenjak

   Od kdaj pa so domoljubi “gnojni tur naroda”? Ravno vi, socialisti, ki negirate vsako domoljublje, ste izdajalci naroda, njegov uničevalci in resnični gnojni tur na narodovem telesu.

   • sveta preproščina

    Ne znaš brati – napisal sem domoljup, ne domoljub. Domoljupci ste vi: neizobraženi, primitivni, večni poraženci, udinjalci tujcem in največji sovragi lastnemu narodu. Ki se trkate po prsih, ne obvladate pa maternega jezika, na domoljubnih shodih žrete čevapčiće pa pleskavice in se ga nažirate s karlovačkih pivom.

    Res, pravi domoljubi.

    • Janez Korenjak

     Ne, to ste vi jugonostalgiki, ki dojemate vse, kar ni na vaši pravoverni liniji, kot skrajno zlo. Psihopati, ki nikoli niso bili sposobni sobivanja, vedno ste samo klali drugačemisleče. Začeli pa ste vi, komunisti: pobili več kot 1000 civilistov, kradli in ropali v imenu ideologije (kar počnete še vedno), preden se vam je narod uprl in so se organizirali v domobranstvo. Klavci lastnega naroda ste, oprode Moskvi in komunistični internacionali, čisto nič drugega.
     Pa mimogrede: Roni Kordiš, ne Sveta preproščina. Ta gnojni tur na koncu jezika (domoljupci), ta prezir do domoljubov te izdaja.

    • Miki Miška

     vi pa samo kradete odkar ste se ustanovili pa gospodarstvo itd fakultete vam je dal KUMROVEC čobani vi boste fabrike vodili

    • Schemva Miro

     Kdo pa je navlekel čevapčiče,pleskavice, karlovačko pivo in ostalo balkansko sranje v .Slovenijo.

  • xtc

   A bi ti bebček prvo razložil zakaj so nastale vaške straže?

 • sveta preproščina

  ampak, saj veste, kako tulijo na nogometnih tekmah: malo vas je, malo vas, pičkice … Je pač tako, da ima vsak narod svoje črne ovce – v našem primeru črnobele.

 • Tobias Schreyer

  Zgleda, da bodo vse namesto nas morali storiti drugi.
  MI pa s tako vlado v socializem in lepšo prihodnost s svetlo zvezdo.
  Možgani so se nam skisali.

  • Janez Korenjak

   Ne NAM, ampak NJIM – rdečim opranoglavcem.

  • Miki Miška

   narod je gotof

 • Dragan Krstič

  Ko bodo Slovenci začeli spoštovati svoje osamosvojitelje ter prvega med prvimi Janeza Janšo, šele takrat bo ta narod postal državotvoren in bo Tita proglasil za zločinca, prej ne.

  • Miki Miška

   točno tko

  • sveta preproščina

   A to je tisti, ki je ukazal sestreliti slovenskega pilota helikopterja, ki je bil že vse dogovorjen za prebeg? Ki je bil oborožen s 50 kg belih štruc? Slava mu.

   • Janez

    Ti truplo na rdeče prebarvano pa veliko veš o sestrelitvi tega pilota in helikopterja,ki takrat tam nad Rožno dolino sploh nebi smel leteti.Vsi vemo,da samo provociraš.Bedak.

    • jakob kovač

     Imel je oznake rdečega križa kolikor vem.

  • jakob kovač

   prvi med prvimi a res nisem vedel, cel narod je osamosvojitelj ne pa en človek!l

 • Rotar Jakob

  ALI JE KURĆAN ŽE OB TITU NA SABOTINU?

  • xtc

   Baje si želi ob njega pod kamen v Beograd-sindtom 2socialističnih” faraonov.

 • Imperial Commando

  @sveta preproscina, se manj je vas, rdecih zblojenih ovac, ste pa zaenkrat na kljucnih polozajih a tudi to se bo enkrat spremenilo in takrat boste v hostah delali druzbo ilegalcem. In ne mi o izdajalcih in gnojnih turih, levi fasist zblojen, kva ste vi naredl iz drzave z ogromnim potencialom se svet ni vidu, debil zafukan.

  • sveta preproščina

   Debil te je naredil. Ja, morda bomo morali spet v hoste – ne tako kot vi, podrepniki izdajalski, ki ste s tujčevim orožjem in municijo tolkli po sorojakih, se preoblačili v njihove uniforme in žrli njihove konzerve. Ampak, potem ste pobegnili, se spomniš, izmeček klerofašistični?
   Bi vas malo odpeljal v Gonars, pa visco, da i videli, kaj so fašisti, vaši idoli, delali s Slovenci.

   • Janez Korenjak

    Ne serji. Ko ste poklali (likvidirali) dobršen del Slovenije, se je domobranstvo komaj zbudilo. In se še bo, ti pa bejž v hosto, pa tam živi na tuj račun (beri: socialka ali privilegirana pokojnina po klavskem dedku). Tu ste: življenje na tuj račun in bolna ideologija, s katero to opravičujete.

    • sveta preproščina

     A bejž no, dobršen del? Čudno, da nas je sploh še kaj, a ne? Slovenstvo se je uprlo agresorju in domačim podganam. Zato ste pa ušli in cvlili kot podgane, ko ste izvedeli, da bo treba nazaj domov grehe plačat.

     • macon

      Blazno fino ste se uprli, p!3de debilne, zato pa smo izgubili tisočletje nacionalno ozemlje v vse smeri okoli Slovenije in to še po vojni, da je vaš veledebil lezel v rit hrvaškemu veledebilu. Prekleti pokvarjeni veleizdajalci Slovenije in slovenstva, uničevalci in kriminalci.

      Slovenstvo je samo še po hribih, po vseh mestih ga preganjate in zaničujete in nam tlačite debilne čefurizme, ker se bojite vsega manj debilnega od vas in to je skoraj vse na temu planetu.

     • sveta preproščina

      glej, retardinho, če ti noben še ni povedal. Najprej se usedi, prav? Ker ti bo morda ratalo slabo: Noriško kraljevstvo je fiktivno!

      Vas vseeno lepo pozdravljam in vam želim lep vikend, belouške.

     • macon

      Sestavi no stavčič, ki ni iz skrajšane lesne s šestimi popravci ali iz prilagojenega programa.

      Fiktivno je samo to, da imate komunajzarji pojma o čemur koli, kretenčina.

     • Miki Miška

      belouške so se uprle komunizmu… mona…si zabit

     • Janez Korenjak

      Slovenstvo se je uprlo komunističnim klavcem in Nemcem; obema okupatorjema. Slovenstvo ni klalo in morilo Slovencev. Vi, komunistična/socialistična gamad ste ste znašali nad Slovenci.

     • jakob kovač

      Bejž no bejž, ja kdo ti je pa to povedal?

     • Schemva Miro

      Za čas trajanja 2 svetovne vojne so partizani v SLOVENIJI pobili okoli 620 Nemcev skupaj z Italijani,koliko so pa Slovencev se ne bo nikdar vedelo in to tudi tistih,ki niso bili nič krivi,ampak so bili na poti komunistom,imam žlahto,oziroma sem jo imel,ker so že pokojni,ki so bili pri partizanih in vem iz prve roke kaj se je dogajalo,zato ne seri,za primer pa ti lahko povem,da je toliko vojakov,kot so jih gošarji pobili v vseh letih padlo na soški fronti v prvi svetovni vojni v 1 dnevu,pa še malo sem rekel,zato drži gobec,pa nobene škode ne bo,če se pobereš s tega portala,nobeden te ne bo pogrešal.BEDAK.

     • Lolo Haus

      Ja zaj si se car ko ludim govoris bedak, doma si pa metlo v rit tišiš

     • Schemva Miro

      Slovenščine se nauči,potem pa pametuj.IDIOT.

     • xtc

      Katero Slovenstvo bebo?
      Tisto ,ki se je 41 za prvi maj z okupatorjem pijano drlo za prvi maj v Trbovljah Sieg Heil ali Ono ,ki je Mariborčane ob obisku brata socialista Adolfa pozivalo Slovence,da naj v čim večjem številu pozdravijo Adija in razobesijo njegove zastave?
      Ali morda ono,ki je bilo v Kraljevini SHS lumpenproletariat,tatovi,prestopniki,falirani študenti,kriminalcibrez osnovne šole in družbeno dno?
      No kateri od teh so bili “osvoboditelji” z miljon* mrličev na puklu.
      A bo šlo bebo?

    • Miki Miška

     tako Janez

    • boogin1

     Toliko žrtev (1 milijon), kot jih je povzročil vaš idol zločinec tovariš Tito, jih niso uspeli skupaj fašisti, nacisti, domači izdajalci in druga golazen. Na srečo je ta golazen že vsa pocrkala, razen vas komunajzarjev, ki ste na število pobitih ponosni in še naprej ustvarjate podmladek. Izmišljotine kot pravite glede Tita, so vam v glavo vtepli skozi leta nasilne komunajzarske indoktrinacije, kjer je bila resnica vedno kaznovala ali z metanjem v jame ali v najboljšem primeru Goli otok.

     • Vasja

      A Stalin je bil pa dober ko bog

     • jakob kovač

      Vsakokrat ko se oglasite je najmanj tisoč več mrtvih, ,a mrtve ki ste jih vi pobili,pomagali poslati v taborišča štejete kar zraven-pometajte pred svojim pragom Korošci.Štajerci.Korošci domobranske zalege nismo imeli.vi pa zastrupljate celo Slovenijo!

     • Steiermark

      Čebomo hoteli “pmesti zalego”, potem bo potrebno pmesti tebe in tebi podobne, ki se hranite z zločini in zločinci, komunističnega genocidnega kova, kot je bil pederajzlarsko pedofilski tito in njegova revolucionarno komunistična drhal! Vsak ki to zagovarja , je vreden naziva zločincec, tudi tisti “slepi”, ki nimate korajže “sregledati” ….

     • jakob kovač

      Sem ti že povedal da pojdi v neko ustanovo,samo ne verjamem da ti bodo lahko pomagali-mogoče ti bi pomagal vibrator ,da si ga vtakneš v rit potem pa v umazana usta.ti pripadaš drhali ne jaz-konec!

     • Steiermark

      No, kovaćek, tvoje prostaško in jugoprimitivno izražanje kaže na tvoj “izvor” oz. pošvedrane gene. Vse kar si tukaj zgoraj nakracal, pa izhaja iz tebe in tvojih potreb (po lesenem v garaži). Tebi je vse zastonj razlagat, pač nisi sposoben doumeti – razumeti, ravno zaradi svoje genske pripadnosti divjakom in “vzgoji v jugotitoističnem duhu” oz. “obdelavi” jugokomunajzarskih pedofilov, ki so se izživljali nad takšnimi kot si ti in ti je to zadalo hude duhovne in duševne rane, katerih pa ti nihče več nemore pozdraviti, izgleda, da jih boš odnesel s sabo v grob…..

    • jakob kovač

     Najprej ste bili protikomunistična milica oborožena in oblečena od Lahov,ko so jo lahi spizdili ste prisegli Hitlerju kot domobranci podpirala vas je tudi cerkev ,ker se je bala za svoje bogatsvo in privilegije,vaši šefi so jo spizdili v Argentino vas pa pustili na milost in nemilost komunistom!

   • xtc

    Boljše kot vi komunisti z lastnimi na Golem.

   • Imperial Commando

    Jaz se nimam za nobenega domobranca, ampak ce se ze to gres potem si poglej statistike kdo je vec sonarodnjakov likvidiral,DEBIL ZAFUKAN.

    • Miki Miška

     bravo commando

    • Lolo Haus

     Aha torej po tvoji logiki kdo vec ubije hujsi je drugi pa je okej

    • jakob kovač

     Koloboranti so slabi sonarodnjaki in dobri sluge okupatorju zato je prišlo do teh dejanj po vojni ,ki jih verjetno malokdo odobrava.

   • Miki Miška

    pa ti si neumen do mezinca na nogi.. blesav ..fujjj

   • Vasja

    Bravo

 • Liberalec

  Tujci so prej dojeli dejstva.

 • von Rhein

  Naj razveljavijo čimprej tisto odlikovanje.Pa še kakšnega,samo,da ne bodo uničili vseh knjig,ki jih je diktator “napisal”.Neka znanstvena dela ali kaj je že bilo tisto s katerim so akviziterji posiljevali nakup.

  • Janez Korenjak

   Jap.. pa zbrana dela Edvarda Kradelja tudi in ostalo ideološko navlako z vonjem po cipresah, iz katere se še danes napaja “družbena nadstavba”.

   • janez55

    Iz česa bo pa potem ljubljeni vodja Ivan J. črpal ideje?

 • xtc

  Salvinija predlagat za častni zlati znak Svobode RS za velike zasluge za Slovensko streznjenje iz levih blodenj.

  • sveta preproščina

   Ha, ha, ha, ker škifo!

   • Imperial Commando

    Ha, ha, ha, debil zafukan.

   • xtc

    He,he,he to levi bebčki pravite za trumpa pa vas vedno pelje scat brez gat.

 • Andrej Kokoravec

  Fašisti vseh dežel združite se!

  • Imperial Commando

   Pri nas so zdruzeni v raznih LMS, SAB, SD in ostalimi. Brezveze se deres.

   • Andrej Kokoravec

    Kaj blebetas. Točno se ve kdo simpatizer s klerofasisti.

  • xtc

   A kličeš kučana,Castre,madure,Putine,Lule,Lukašenke in onega Perujca?

   • Janez Korenjak

    Meseca, Kordiša, Brgleza, Fafajonko, Tomšićko….

   • Andrej Kokoravec

    Ti govoriš o komunistih in ne o fasistih. Kučan, Castro, Putin, Janša, Zver. To so bili vsi komunisti. Ne mešaj, če ne poznaš.

 • xtc

  Salvini bo z parimi potezami za Slovence naedikl več dobrega kot levaki v 28 letih samostojneSlovenije.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Prasec makaronarski fašistični !!!… Šarc je rekel: “Enako se dogaja na italijanski strani meje. Žal s strani vidnih politikov, celo EU funkcionarjev. Zgodovinski revizionizem brez primere. Fašizem je bil dejstvo in imel je za cilj uničenje slovenskega naroda.” … Kapish?

  • boogin1

   Nagravžen komunajzar s polnim vampom čevapčičev in par ta kratkih u riti.

  • xtc

   Tunek Salvini je idol nove EU ,ki prihaja zelo hitro in pospešeno.
   Nadalje kaj je rekelXarxchi?
   No on nima kaj govorit on mora domov na Kosuva osvobajat domovino od Opankovičevih sonarodnjakov.
   Odvzem naziva zločincu je le pozitivna gesta,saj zločinec sramoti visoka odlikovanja neke države.
   Tunek smo vaz že in vas že in še vas bomo,kot praviš.

  • tohuvabohu

   Zdaj pa ne vem, kdo je bolj ubrisan, ti ali Ograjenšek. Itak oba skupaj nimata za burek.

  • Dostmamrecesijeinpičkarije

   A še nis u Dravo padu???? Buto.

 • Dr. E.K.

  Kera legenda Salvini … pa v opomnik komunjaram … Trst je v Italiji in ne v Sloveniji … če se ne motim ga je glih kumrovški klavec podaril makaronom …

  • abc

   Makaronarje in fašiste s Salvinijem na čelu simpatizirajo samo takšni DrEKi, kot si ti.

 • Jovo Jamnica

  centurion tretjerazredni 22 minutes ago

  Tebi je tudi pes pofukal mater.
  In fukal jo je tok dolgo, da jo je obrejal.
  Povrgla je levičarja, TEBE, TRETJERAZREDNI.
  Kakšno pizdo ima tvoja od psov razčefukana kkurba mati?
  lep pozdrav.
  ….

 • Van Der Waals

  TITO MORILEC!!! GNILOBA KOMUNISTIČA1!!

 • šmentanamuha

  Ja, tkole se stvari obrnejo … Človek obrača, Bog obrne.

 • Vasja

  Tipično za Slovenca sam kritizira pa gleda na zahod zdej mi povejte ko kritizirate Tita ste pravili da Slovenija bo v 10 letih postala druga Švica in ki smo zdej in ja prosim vas ne delajte se ko da znate zgodovino ker se vid ta ste vsi po vrsti butasti in neveste kaj bi se zgodilo če ne bi bilo Tita blo bi razdeljeni in se nekaj mi smo šli ven z Jugoslavije sam zaradi srbskega nadvladanja

  • tretjerazredni

   V kakšnem smislu so nam vladali srbi? V Sloveniji je ogromno zahojenih papig, ki že sto let trobijo iste srednjeveške oslarije, rojeni hlapci še danes ne morejo pozabiti nekdanjih fevdalnih gospodarjev, za katere nismo bili nikoli enakovredni ljudje, boljši od govedi v štali včasih res mogoče, ampak še vedno samo človeku podobne opice.
   Po tisočletju uatiranja, je Slovenija končno zadihala šele pod srbskim kraljestvom, ki je združilo vsa slovanska plemena na.tem območju, začelo se je urejati podeželje, vsak revež je nekaj dobil, ni bilo pa bogate gospode, ki bi v rovtah gradili svoje trdnjave in razkošne cerkvice. Ker se ni videlo razkošje, do hlaoci učili otroke kar so jim pač naročili avstrijci, da srbi niso njihovi ampak smo za vedno njihovi hišni ljubljenčki. Poleg tega, srbe dlovenci potnamo v glavnem kot hrvate, ki so po rodu srbi, pravi srbi so bili edino naši pra peedniki, iz katerih do slovenci nastali, ampak dopovej to zarukancem.
   Polovica Jugoslovanov so bili po rodu srbi, torej vsak drugi, kljub temu pri nas nismo videli nobene čirilice in srbske narodne noše.
   Angleži so zbombardirali Slovenijo nazaj v kameno dobo, srbi so bili edini, ki so se žrtvovali za obstoj slovencev po vojni ter nam pomagali zgraditi mesta in vasi nazaj.
   Odkar smo skupaj s hrvati spet izdali srbe, se pri nas močno širi hrvaška hegemonija. Še jezik nam je ustvaril hrvat po rodu un ob enem izbrusal vsa stara narečja.

  • Janez

   Nam že zopet vladajo.Pokaži mi ustanovo v Sloveniji,kjer se ne “šopiri” vsaj deset “bebavih ” Srbov ,oziroma Čefurjev.

 • Vasja

  Veste kaj vam rečem negledaj na zgodovino gledi si svojo priihodnost če ti tito ni všeč ni ti treba ga kritizirati

 • Vasja

  Politika je kur#a

 • janez55

  Domobranska liga SDS pa bo predlagala, da neofašist Salvini dobi častno odlikovanje za izjavo, da je Istra italijanska.

  • samurai

   Imaš febre ?

  • tretjerazredni

   Zakaj se mi sekiramo za enega avstroogarskega ustaša, pobil je več srbov kot italijanov, za slovence pa sploh ni naredil čisto nič dobrega, če je pa po vojni vse podaril levičarskim ustašem.

   Tito je bil drek, povej mi en razlog zakaj bi ga slovenci morali spoštovati, ga ni.

 • tretjerazredni

  Tito je izdal slovence ustašem, hrvate je nagradil,za ustaško okupacijo Slovenije in genocid nad slovenci. Podpiram Salvinijev predlog, če bodo italijani ob enem priznali pomen slovenskega boja proti njihovim fašistom, sicer niso nič naredili ampak je Salvini isti seronja kot je bil Tito.

 • Sfrj

  Zasluži si večno slavo za doprinos nasemu narodu. Če bi bil on še živ, bi bila naša zemlja še boljša za življenje… Slava mu

  • Valter BraniSlav

   Verujem v enega tovarisa, marsala vsemogočnega, stvarnika SFRJ in komunisticne partije, vseh vidnih in nevidnih stvari. In v enega tovarisa vsemogocnega, sinu slovenske matere Marije Javersek, ki je rojen v Kumrovcu 7 maja 1892 in je tovaris od tovarisa, luč od luči, pravi tovaris od pravega tovarisa, rojen, ne ustvarjen, enega bistva z Očetom, in je po njem vse ustvarjeno; ki je zaradi nas ljudi in zaradi našega zveličanja prišel iz Kumrovca. In se je utelesil po Svetem Duhu iz Marije Javersek in postal marsal. Bil je tudi v NOB, pod Hitlerjem in Stalinom je trpel a na koncu je zmagal nad obema. Osmega maja 1980 je bil v grob položen. In tretji dan je od mrtvih vstal, po pričevanju Pisma. In je šel v Vice, sedi na desnici Očetovi in caka na pot v nebesa 4 maja 2079. In bo spet prišel v slavi sodit žive in mrtve, in njegovemu predsednikovanju ne bo konca. In v Svetega Duha, Tovarisa, ki oživlja, ki izhaja iz Marksa in Engelsa, ki ga z Očetom in Sinom molimo in slavimo; ki je govoril po stricku Edotu. In v eno, sveto, katoliško in apostolsko Komunisticno partijo. Priznavam en sprejem med pionirje in molim za odpuščanje grehov Janeza Janse. In pričakujem vrnitev nasega preljubega marsala in življenja v socialisticnem raju.
   Amen.

   • samurai

    Se ti je sfuzlalo Tepček ?

    • Valter BraniSlav

     Slava Titu na višavah in na zemlji mir ljudem, ki so blage volje. Hvalimo te, slavimo te, molimo te, poveličujemo te, zahvaljujemo se ti zaradi tvoje velike slave. Tovaris Tito, nebeški Predsednik, Oče vsemogočni. Tovaris, edinorojeni Sin, Josip Broz, Tovaris Bog, Jagnje Božje, Sin Očetov. Ti odjemlješ grehe sveta, usmili se nas. Resi nas islamskih migrantov. Ti odjemlješ grehe sveta, sprejmi našo prošnjo. Ti sediš na desnici Očetovi, usmili se nas. Zakaj edino ti si Sveti, edino ti Tovaris, edino ti Najvišji, Josip Broz, s Svetim Duhom: v slavi Tovarisa Očeta. Amen.

    • Valter BraniSlav

     Svet svet svet si ti Tovaris Tito,
     Polna so nebesa tvoje slave….

 • Valter BraniSlav

  Vec

 • Black_hawk

  Kateri idiot v IT pa je bila ta, ki je podaril odlikovanje titu?

 • piko8

  tito je biv imeček, rusofil in morilec!!
  Slava Salviniju, da degradira morivca kov tito!!

 • Franc Bizjak

  Bravo Salvini. Čas je, da tudi zahodna Evropo nekoliko bolj prepozna pravo vlogo komunizma in komunistov.

 • Basileus

  De mortuis nihil nisi bene

 • NoName

  Še marsikateremu drugemu bi morali pobrati odličja, sploh tistim, ki so bili neposredni pri dejanjih, ki so jih komunisti izvajali vsa leta med in po vojni.

 • igor

  Salvini zivi v zgodovini. V porazu. Kakor pri nas nekateri. ….. samo se Tito, Kucan, Tito, Kucan, …

 • Dr. E.K.

  Nikoli si ne bi mislil, da bo Italijan z eno potezo naredil več za Slovenijo in Slovence kot levi nesposobni smradi od leta 91 dalje … (razen ko je bil JJ premier) …