Samo na enem območju v treh dneh skoraj 900 nezakonitih prehodov meje

Foto: epa

Iz Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so le od torka do danes zjutraj obravnavali kar 875 interventnih dogodkov zaradi tujih državljanov, ki niso izpolnjevali pogoje za bivanje na območju Slovenije.

PU Novo mesto je imelo v zadnjih treh dnevih precej dela. Poročajo namreč kar o 875 interventnih dogodkih, pri katerih so morali posredovati, razlog pa so bili nezakoniti prehodi meje.

PU Novo mesto poroča, da je bilo največ interventnih dogodkov v sredo. Največ jih je bilo zaradi tujih državljanov, ki so jih policisti obravnavali, ker niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. V torek je bilo takšnih 191, v sredo 371, v četrtek (do petka zjutraj) pa 313 (skupaj 875). Veliko večino so obravnavali na območju Posavja (razen devetnajstih, ki so jih prijeli metliški policisti v Drašičih in Rakovcu).

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe s sedežem na Obrežju so v sredo popoldne na avtocestnem počivališču Grič ustavili opla, ki ga je vozil 52-letni državljan Bolgarije. Pri kontroli so ugotovili, da vozi sedem državljanov Turčije. V četrtek popoldne so na bencinskem servisu Obrežje obravnavali kombinirano vozilo, ki ga je vozil 37-letni državljan Italije. V kombiju je peljal še enajst državljanov Iraka. Zvečer so kontrolirali še osebni avtomobil, ki ga je vozil 35-letni državljan Hrvaške. V avtu je peljal še šest državljanov Iraka.

Vse tri osumljence so kazensko ovadili in jim zasegli vozila. Postopki s tujci še niso zaključeni.

T.B.