Si je zgodbo izmislil?! Migrant iz azilnega doma Vič se pred sodnikom ne spomni ničesar o tihotapljenju ljudi

Azilni dom Vič (Foto: Nova24TV)

Nekdanji varnostnik v azilnem domu Vič, ki se je prepoznal na posnetku, objavljenem na spletu, je za POP TV zanikal vpletenost varnostnikov v trgovino z ljudmi. Poudaril je tudi, se varnostniki niso izživljali nad migranti, pač pa so silo uporabili izjemoma, ko so se ti vedli agresivno. Službo v domu je pustil zaradi težkih razmer.

Ob tem je nekdanji varnostnik poudaril, da je posnetek nastal že pred petimi meseci, torej veliko prej, preden je eden izmed prosilcev za azil v ljubljanskem centru, ki ga je civilna iniciativa prosilcev za azil izpostavila včeraj, prišel v konflikt z vodstvom doma. Trdi še, da tega migranta na posnetku sploh ni, poroča POP TV. Povedal je še, da varnostniki na posnetku niso izgubili službe zaradi tega postopka. Dodal, da je službo v azilnem domu pustil sam, ker da je breme dela z migranti nesorazmerno plači 750 evrov bruto, ki da jo je dobival za delo.

Omenjenega migranta pa so v petek po poročanju POP TV pripeljali pred sodnika, kjer pa se ni spomnil ničesar, čeprav so v izjavi civilne iniciative zapisali, da bi migrant želel pričati o tem, kar je pred enim mesecem videl glede organiziranega tihotapstva s strani osebja v azilnem domu. Kaj bodo na to sedaj rekli predstavniki iniciative Boj za svobodo (La Lutte de la Liberte)?

Kljub temu naj bi se migrant, ki so ga policisti obravnavali zaradi grožnje z nožem vrnil nazaj v azilni dom Vič. Toliko o verodostojnosti.

E-maribor.si

 • Franc Šink

  Verodostojnost, ha ha….

 • rubec

  Dokler se nisem sprehodil po Viču, sploh nisem vedel, da so lubenice lahko tudi črne.

  • Nata

   Pa, da znajo govoriti tudi nisi vedel ? Ja, a ti nona ni povedala, da se pazi govorečih lubenic ?

 • GverilaStyle

  kot naši skorumpirani političari pred KPK komisijo….nič nevedo, ničesar se ne spomnijo…..lepo so te muslimanske teroriste naučili slovenskega načina.

  • Silka

   Komunističnega načina bi bilo bolj prav.

 • Dragan Krstič

  Zgleduje se pač po Židanu. Ta se tudi nič ne spomni.

 • Morala

  Če se pred sodnikom ni spomnil ničesar več, si je enostavno vse izmislil…nekdo je želel v drek potisniti varnostnike, ker so vedeli, da bodo nasedli lažem…

 • Jan Kovalski

  Ta zgodba, ki naj bi jo povedal ilegalec, ki je preden se je pretihotapil v Slovenijo kršil predpise vseh držav čez katere je šel, nima realne podlage.
  Ti, ki so v azilnem domu gredo lahko vsak dan ven in se morajo vrniti pred določeno uro, torej ni nobenega razloga, da bi jih ponoči švercali na avtomobile, ker bi to lahko naredili na dogovorjenem mestu podnevi. Drugič, to da bi sredi noči videl neko manipuliranje z denarjem pa je druga pravljica.
  In še tretje, je malo verjetno da bi en ilegalec ki se sam želi pretihotapiti na zahod izdal nekoga ki želi narediti isto, lopovska solidarnost, še posebej ker bi mu potem grozilo tudi maščevanje.
  Zgodbo so si izmislili t.i. nevladniki sami.

 • samotoje

  Kakšna civilna iniciativa Boj za svobodo?? Kdo so to? In kakšen boj bi se šli? In s čigavim denarjem? Migranti oz. nezakoniti vsiljivci pa lažejo vsi po vrsti. Pravljice pripovedujejo neumnim nevernikom. Azilni dom bi moral biti prazen, če bi vlada delala zakonito.