Si je zgodbo izmislil?! Migrant iz azilnega doma Vič se pred sodnikom ne spomni ničesar o tihotapljenju ljudi

Azilni dom Vič (Foto: Nova24TV)

Nekdanji varnostnik v azilnem domu Vič, ki se je prepoznal na posnetku, objavljenem na spletu, je za POP TV zanikal vpletenost varnostnikov v trgovino z ljudmi. Poudaril je tudi, se varnostniki niso izživljali nad migranti, pač pa so silo uporabili izjemoma, ko so se ti vedli agresivno. Službo v domu je pustil zaradi težkih razmer.

Ob tem je nekdanji varnostnik poudaril, da je posnetek nastal že pred petimi meseci, torej veliko prej, preden je eden izmed prosilcev za azil v ljubljanskem centru, ki ga je civilna iniciativa prosilcev za azil izpostavila včeraj, prišel v konflikt z vodstvom doma. Trdi še, da tega migranta na posnetku sploh ni, poroča POP TV. Povedal je še, da varnostniki na posnetku niso izgubili službe zaradi tega postopka. Dodal, da je službo v azilnem domu pustil sam, ker da je breme dela z migranti nesorazmerno plači 750 evrov bruto, ki da jo je dobival za delo.

Omenjenega migranta pa so v petek po poročanju POP TV pripeljali pred sodnika, kjer pa se ni spomnil ničesar, čeprav so v izjavi civilne iniciative zapisali, da bi migrant želel pričati o tem, kar je pred enim mesecem videl glede organiziranega tihotapstva s strani osebja v azilnem domu. Kaj bodo na to sedaj rekli predstavniki iniciative Boj za svobodo (La Lutte de la Liberte)?

Kljub temu naj bi se migrant, ki so ga policisti obravnavali zaradi grožnje z nožem vrnil nazaj v azilni dom Vič. Toliko o verodostojnosti.

E-maribor.si