fbpx

Skupaj bomo zmogli: Zahvala vsem, ki v teh kritičnih trenutkih pomagate in hvala vsem, ki ostajate doma

Foto: Twitter

“Ostanite doma, to je edini način, da zaustavimo širjenje virusa!,” že nekaj dni vneto opozarja stroka in vladajoča struktura. V Sloveniji se namreč vsakodnevno povečuje število okuženih z novim koronavirusom. Kljub temu, da je bila v sredo do 14. ure okužba potrjena pri 286 osebah, je realna števila po besedah ministra za zdravje Tomaža Gantarja vsaj petkrat višja. V teh okoliščinah je zato življenjsko pomembna požrtvovalnost zdravnikov, medicinskih sester, osebju v laboratorijih, policistov, članov civilne zaščite, gasilcev ter vseh tistih, ki neutrudno delajo, da bi bile razmere v državi bolj vzdržne.

Ko se človek znajde v zdravstveni stiski, se še bolj kot sicer zaveda, da je zdravje najpomembnejše. Tega se zaveda tudi predsednik vlade Janez Janša, ki je v nedavnem zapisu na družabnem omrežju Twitter zapisal: “Velika hvala vsem v ordinacijah, laboratorijih, v domovih za ostarele, vsem, ki pregorevali ob reorganizaciji ključnih sektorjev zdravstva.” Pozabil pa ni niti na zahvalo vsem županom občin, ki so preko vikenda in v nekaj urah uredili na tisoče stvari.

https://twitter.com/KrizniStabRS/status/1240548593607618560

Posebno je na udaru zdravstveno osebje
Dejstvo je, da izpraznjena skladišča zaščitne opreme, delo zdravstvenemu osebju še dodatno otežujejo, zato je nujno, da ljudje ostanejo doma. Včeraj smo lahko z gesto ploskanja videli, da se številni Slovenci po državi zavedajo, kako je življenjsko pomembna požrtvovalnost zdravstvenega osebja, ki sicer že ob normalnih razmerah pregoreva. Seveda pa je še vedno veliko tistih, ki tega ne razumejo in se iz nastale situacije norčujejo. Ravno zato se je osebje na UKC Ljubljana odločilo, da ljudem, da vedeti, da nam bo le skupaj uspelo zajeziti koronavirus. Zato ostanite doma medtem, ko so oni v prvih frontnih linijah!

Seveda pa je v državi ogromno takšnih brez katerih v tej situaciji preprosto ne bi šlo: od policistov, članov civilne zaščite, gasilcev, zaposlenih v kritičnih infrastrukturah, farmacevtov, trgovk, dostavljavcev hrane, vojakov, čistilk, varnostnikov itd. Iskrena hvala prav vsem, tudi tistim, ki smo jih pozabili omeniti! Državljanom pa v apel: ostanite doma in če je že potrebno iti ven, ohranjajte socialno distanco, skrbite za higieno rok, higieno kašlja, skratka upoštevajte nasvete stroke, da bodo lahko varno opravljali delo tisti, brez katerih preprosto ne gre!

Hana Murn