Skupina devetih oseb napadla varnostnike celjskega lokala – zasegli so jim orožje

Celjska policija je januarja v enem izmed celjskih lokalov obravnavala skupino devetih oseb, ki je napadla varnostnike gostinskega objekta, jim grozila in jih tudi poškodovala. Prav tako so poškodovali tudi inventar na terasi lokala. Osem oseb je policija kazensko ovadila zaradi suma nasilništva, poškodovanja tuje stvari, groženj in ropa.

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, so prejšnji teden pri osumljenih na dveh lokacijah v Celju opravili hišne preiskave, kjer so zasegli več palic za napad, bokser, pištoli z naboji ter več električnih vodnikov, za katere obstaja sum, da so bili pridobljeni s kaznivim dejanjem.

Omenjeni so osumljeni tudi, da so konec oktobra lani na terasi gostinskega lokala v Celju napadli in hudo poškodovali 30-letnega moškega, dva od njih sta osumljena še novembrskega ropa, ko sta na Mariborski cesti v Celju napadla 23-letnega moškega ter mu ukradla denarnico.

Štirim osumljenim, starim 20, 21, 49 in 50 let, ki so državljani Slovenije, Bosne in Hercegovine ter Srbije, je policija za čas nujnih preiskovalnih dejanj odvzela prostost, dva od njih pa privedla k preiskovalnemu sodniku ter zanju predlagala tudi ukrep izgona tujca iz države.

Sara Kovač