fbpx

Smrtonosna igra otrok ob koncu šolskega leta: Komaj so preprečili trčenje vlaka

Foto: STA

Policija opozarja, da so v ponedeljek v večernih urah policisti PP Koper na območju Bivja obravnavali skupino mladostnikov, ki so konec šolskega leta proslavljali z zelo nevarno igro na železniških tirih.

Mladostniki so z igranjem igre ‘izziv’ srečo izzivali s skakanjem na železniške tire v trenutku približevanja vlakovnih kompozicij. S svojim drznim in nepremišljenim ravnanjem so ne samo resno ogrozili svoja življenja, temveč povzročili tudi zamudo v železniškem prometu, saj je najmanj ena vlakovna kompozicija morala sunkovito zavirati in ustaviti, da je preprečila trčenje in povoženje. Vsi mladoletniki so bili predlagani v nadaljnji postopek Inšpekciji za ceste, železniški promet, žičniške naprave in smučišča, ki bo zoper slednje ustrezno ukrepala zaradi suma kršitve Zakona o varnosti železniškega prometa,” javnosti o nevarni igri sporoča Jure Griljc, samostojni policijski inšpektor.

Policisti ob tem dodajajo, da bolj kot sankcija velja poziv, da se mladostniki zabavajo na drug način in ne izzivajo sreče z nevarnimi dejanji, ki lahko vodijo v hude poškodbe ali celo smrt.

Sara Kovač