Število potrjenih okužb v sredo ponovno visoko, na novo okuženih je 77 oseb

Testiranje na novi koronavirus (Foto: STA)

V sredo, 9. septembra, so za covid-19 testirali 2489 oseb, okužbo pa potrdili pri 77 osebah. Vlada je prek Twitterja sporočila, da sta dve osebi odpuščeni iz bolnišnice, pet oseb je trenutno na intenzivni negi, umrl ni nihče. V bolnišnici se zaradi koronavirusa trenutno zdravi 26 oseb.

Spomnimo, včeraj so sporočili rekordno število okužb za torek, in sicer so jih potrdili kar 78. Danes je številka, ki so jo objavili, praktično identična, pozitivnih je bilo namreč 77 testov. Vladni govorec Jelko Kacin je povedal, da trenutna situacija terja dodatne ukrepe, zato je premier Janez Janša sklical krizno skupino vlade.

V sredo so nove okužbe s koronavirusom potrdili v 37 občinah, v Ljubljani je bilo kar 18 potrjenih primerov, tam je trenutno 120 aktivnih okužb. Število novih okužb je najmanjše v Mariboru, kjer so potrdili 10 novih okužb. Občin z najmanj eno okužbo je po sedanjih podatkih v Sloveniji 191.

Nevarnost širjenja virusa je še kako prisotna, zato je treba dosledno upoštevati nošenje mask v zaprtih prostorih, medsebojno razdaljo, higieno rok in kašlja, upoštevati pa je seveda treba tudi odredbe za karanteno.

Prikaz dnevnih podatkov trenda obolelosti (Foto: Twitter)

Prikaz števila pozitivnih oseb po dnevih (Foto: Twitter)

Prikaz števila testiranj (Foto: Twitter)

Sara Bertoncelj