Točno opoldne bodo maturanti zaplesali v ulični četvorki

Vir: STA

Danes točno opoldne bodo maturantje zaplesali četvorko, v številnih mestih bo možno spremljati plesne korake dijakov na Straussove melodije. Ulična četvorka bo potekala v 21 slovenskih mestih.

Gre za edinstven evropski projekt, ki preko glasbe in enostavne plesne koreografije povezuje mlade širom Evrope.

Pod okriljem Plesne zveze Slovenije bodo plesali v Novem mestu, Črnomlju, Šentjerneju, Mirni, Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Murski Soboti, Velenju, Ajdovščini, Lendavi, Ljutomeru, Postojni, Brežicah, Krškem, Tolminu, Slovenskih Konjicah, Sežani, Litiji in na Ptuju. Plesali bodo tudi v Srbiji, na Slovaškem, Madžarskem, Severni Makedoniji in Črni gori.

Največja prireditev v Sloveniji bo v Ljubljani, kjer bo organizator Dijaška skupnost Ljubljane v okviru Študentske organizacije Univerze v Ljubljani in Mestne občine Ljubljana. V Ljubljani pričakujejo več kot 2500 maturantov iz več kot 20-tih ljubljanskih srednjih šol. Sodelovanje na četvorki bo za vse slovenske maturante brezplačno.

Za predvajanje četvorke in radijski prenos v vse kraje bo poskrbel Radio Slovenija International, ki se bo od 11.30 javljal v živo s prizorišč v tujini in Sloveniji.

Moja Dolenjska, PZS