Ukrepe sprošča tudi Janković: S ponedeljkom bodo v Ljubljani ponovno pričeli zaračunavati parkirnino, čeprav javni promet še ne deluje!

Foto: družbena omrežja

Ukrepe je pričel sproščati tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Od ponedeljka, 4. maja, bodo tako spet plačljive vse javne parkirne površine na območju Mestne občine Ljubljana. Parkiranje na območju Ljubljane je bilo brezplačno od nedelje, 15. marca, parkirnino pa bodo zdaj plačevali predvsem delavci v kritičnih dejavnostih, ki so zaradi nedelovanja javnega prometa prisiljeni uporabljati avtomobile. Nenasitni Janković se je sicer odločil polniti občinsko blagajno s parkirninami, kljub temu, da je vlada že priskočila na pomoč občinam z dvigom povprečnine!

Vlada je ta teden napovedala sproščanje nekaterih ukrepov, med drugim bodo od ponedeljka, 4. maja, na voljo storitve izdelave in popravil na področju tekstilne, obutvene in usnjarske dejavnosti, izdelava ključev, fotografske dejavnosti, fotokopirnice, urarstva in zlatarstva, mogoče bo izvajati tudi storitve masaže in pedikure. S sproščanjem ukrepov pa je začel tudi ljubljanski župan Zoran Janković, a to vas najverjetneje ne bo razveselilo. Od ponedeljka bodo namreč spet plačljive vse javne parkirne površine na območju Mestne občine Ljubljana. Parkiranje je bilo na območju Ljubljane brezplačno od nedelje, 15. marca.

Parkirnino bodo plačevali predvsem delavci v kritičnih dejavnostih, ki so zaradi nedelovanja javnega prometa prisiljeni uporabljati avtomobile
Gre za sprevržen način, na katerega se je Janković odločil polniti občinsko blagajno, predvsem z denarjem tistih, ki v času epidemije delajo v kritičnih dejavnostih. Ob tem velja poudariti, da javni potniški promet zaenkrat še ni vzpostavljen. Mnoge, ki so v teh dneh posledično prisiljeni uporabljati avtomobil in bi sicer na delo prišli s sredstvi javnega prometa, bo zdaj po žepu udaril dodaten strošek.

Foto: sta

Nenasitni Janković se je odločil polniti občinsko blagajno s parkirninami, kljub temu, da je vlada že priskočila na pomoč občinam z dvigom povprečnine
Gre za še toliko bolj nezaslišano potezo Jankovića, saj je vlada s sprejetjem drugega protikorona paketa že na pomoč priskočila tudi slovenskim občinam, med drugim se s sprejetjem PKP2 povprečnina občinam zvišuje iz 589,11 evra na 623,96 evra. Tako se bo povprečnina zvišala za 34.85 evra. Navedeno je namenjeno pospešitvi investicij na občinski ravni.

Rok Krajnc