fbpx

V Kerinovem Grmu sinoči napadli policiste

(vir: PU Novo mesto)

Policisti so sinoči, okoli 22. ure, posredovali v Kerinovem Grmu, kjer je prebivalce motilo, da je sosed predvajal glasno glasbo. Ob prihodu na kraj so identificirali mladoletnega kršitelja in mu zaradi kršenja javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Okoli 23. ure pa so ponovno prejeli več klicev prebivalcev naselja, saj naj bi mladoletnik nadaljeval s predvajanjem glasne glasbe. Zaradi ponovne kršitve so mu v skladu s pooblastili zasegli zvočnik, kršitelj in še nekaj drugih pa je policistom zaseg poskušalo preprečiti.

Policisti so zoper kršitelje uporabili prisilna sredstva, telesno silo in plinski razpršilec. V tem trenutku so v policijskem postopku trije osumljenci kaznivih dejanj. Zoper 20-letno osumljenko in 15-letnega osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Napad na policiste v Kerinovem grmu (Foto: PU Novo Mesto)

42-letnega osumljenca, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja in kršitev javnega reda in miru, pa bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, so sporočili s PU Novo mesto.

(vir: PU Novo mesto)

V policiste in službena vozila policije so metali kamenje, steklenice in druge predmete ter dva avtomobila poškodovali.

Moje Posavje